kommentar til pinnekjøttoppskriftene

Hei!
Jeg må bare få lov å komme med en kommentar til pinnekjøttoppskriftene på Apéritif. Det er ikke rart at pinnekjøttet ikke er så populært på østlandet som det er her på vestlandet og særdeles her i Rogaland. Jeg har 40 års erfaring med pinnekjøtt og dere på østlandet gjør en stor feil. I alle oppskriftene som er laget av en østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina og det er ca. 2 timer. Nei, nei, nei....da er kjøttet halvkokt. Kok det i 4 timer og du vil nyte ditt livs beste pinnekjøtt. Da er det skikkelig mørt og smakfullt fordi en del av fettet har kokt inn i selve kjøttet.
 
Og bruk for all del ikke tørre bjerkepinner som du kjøper i butikk. Da kan du like godt bruke rist. Gå ut i skogen og finn unge bjørketrær som du kutter noen greiner fra. Spikk av mesteparten av barken og lag et gitter av dem på bunnen av gryta. Jo mer sevje det er igjen i greinene jo bedre blir smaken på pinnekjøttet. Slik lager man godt gammeldags pinnekjøtt.
 
Et annet lurt triks er å bruke litt av pinnekjøttkraften i kålrabistappa. Ha også en god klatt med meierismør i stappa. Du kan også gjerne ha i litt mel og spe med litt melk. Da blir den rund og fin på smaken og gjør seg ekstra godt til det kraftige pinnekjøttet.
 
Jeg har gitt mange råd om å koke pinnekjøttet i 4 timer i stedet for 2 og samtlige har kommet tilbake til meg og takket for tipset. De forteller meg at pinnekjøttet aldri har smakt bedre.
 
Med hilsen Edmund Haave

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen