Kristin Waagen viser stolt fram sin Kraftkar
Kristin Waagen viser stolt fram sin Kraftkar

Kraftkar ble nok en gang best i konkurranse

Det ble nok et gull til Kraftkar i Nordisk Ostefestival.

- Ingen andre oster oppnådde høyere poengsum enn Kraftkar, og det er vi utrolig godt fornøyde med. Selv om vi har over 40 utmerkelser fra før av, er hver eneste ny medalje like kjekk. Det viser at vi klarer å holde jevn høy kvalitet over tid. Vi tok medalje i Nordisk for første gang i 2009, og det er slett ingen selvfølge for oss at vi tar medalje også i år, 7 år etter, sier ostebonde Kristin Waagen.

Les den fantastiske historien bak ostesuksessen

Den skandinaviske ostefestivalen «Nordens oste» er en kvalitetskonkurranse mellom håndverksprodusenter av ost i Norden.

- I ostedisken konkurrerer vi først og fremst mot importost, og da er det viktig for oss å bevise at vi lager ost av høy internasjonal kvalitet i Norge. Forbrukerne skal ikke kjøpe norsk gardsost fordi den er lokal, men fordi den smaker best, understreker ostebonden.

Å lage håndverksost er en livsstil med fokus på detaljer.

- Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å holde jevnt høyt nivå. Vi sammenligner det egentlig med toppidrett, det er ingen tilfeldigheter, men intens trening og terping på hundrevis av detaljer, hvor det som driver oss er en søken etter å lage en enda bedre ost, forteller Waagen.

Tingvollost er et familieeid gårdsysteri som årlig lager 20 tonn ost av melk fra egen gård. De har sanket en rekke utmerkelser for sine hvit- og blåmuggoster både i inn- og utland, og den vellagrede blåmuggosten Kraftkar har også fått VM-gull flere ganger. Tingvollost selges i utvalgte butikker og serveringssteder over hele landet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen