Oppskrifter
Kraftkar ble nok en gang best i konkurranse

Kraftkar ble nok en gang best i konkurranse

Det ble nok et gull til Kraftkar i Nordisk Ostefestival.
Redaksjonen
01 Juli 2016 - 12:11

- Ingen andre oster oppnådde høyere poengsum enn Kraftkar, og det er vi utrolig godt fornøyde med. Selv om vi har over 40 utmerkelser fra før av, er hver eneste ny medalje like kjekk. Det viser at vi klarer å holde jevn høy kvalitet over tid. Vi tok medalje i Nordisk for første gang i 2009, og det er slett ingen selvfølge for oss at vi tar medalje også i år, 7 år etter, sier ostebonde Kristin Waagen.

Les den fantastiske historien bak ostesuksessen

Den skandinaviske ostefestivalen «Nordens oste» er en kvalitetskonkurranse mellom håndverksprodusenter av ost i Norden.

- I ostedisken konkurrerer vi først og fremst mot importost, og da er det viktig for oss å bevise at vi lager ost av høy internasjonal kvalitet i Norge. Forbrukerne skal ikke kjøpe norsk gardsost fordi den er lokal, men fordi den smaker best, understreker ostebonden.

Å lage håndverksost er en livsstil med fokus på detaljer.

- Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å holde jevnt høyt nivå. Vi sammenligner det egentlig med toppidrett, det er ingen tilfeldigheter, men intens trening og terping på hundrevis av detaljer, hvor det som driver oss er en søken etter å lage en enda bedre ost, forteller Waagen.

Tingvollost er et familieeid gårdsysteri som årlig lager 20 tonn ost av melk fra egen gård. De har sanket en rekke utmerkelser for sine hvit- og blåmuggoster både i inn- og utland, og den vellagrede blåmuggosten Kraftkar har også fått VM-gull flere ganger. Tingvollost selges i utvalgte butikker og serveringssteder over hele landet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her