Kraftkar kåret til Årets ost

Den vellagrete blåskimmelosten Kraftkar fra Tingvollost, tok både gull og sølv under Landsutstillingen for gardsost 2009.
Redaksjonen
02 Oktober 2009 - 12:14

- Helt fantastisk. En bedre bekreftelse på at det man jobber med er riktig, kan man vel knapt få, forteller Egil Smith-Meyer i gårdsmeieriet Tingvollost.

Som gullmedaljevinner i klassen for mykoster, ble Kraftkar tildelt tittelen Årets ost, i skarp konkurranse med fjorten andre gullmedaljevinnere. Med en litt yngre variant av samme osten, tok Kraftkar sågar også sølvmedalje.

Juryen skriver følgende i sin begrunnelse:
"Til tross for et utseende som kan være uvant for noen, så er dette en fantastisk ost som konkurrerer ut det beste som importeres av blåmuggost når det kommer til smak. Produsenten har gjort et solid håndverk og har vært villig til å investere både i råstoff og i tid for å få frem et produkt med særpreg. Osten er lagret i over et år og er tilsatt fløte. Smaken er rik og rund og utvikler seg over lang tid i munnen."

I tillegg til Kraftkar, mottok Tingvollost ytterligere en sølvmedalje og to bronsemedaljer for sine øvrige oster. Tingvollost er et familiedrevet gårdsmeieri lokalisert i Tingvoll kommune på Nordmøre, som har laget syv forskjellige typer hvit- og blåskimmeloster siden etableringen i 2003.

Familiebedriften mottok tidligere i år sølv i kåringen av Nordens beste ost, og er også nominert til prisen for Årets produkt i råvarekonkurransen Smaken av Norge.

Landsutstillingen for gardsost arrangeres i regi av interesseorganisasjonen Norsk Gardsost, og er det nærmeste man kommer et NM for ost. Juryen er satt sammen av en ysteteknolog, en kokk og en forbruker med god kjennskap til ost. Totalt deltok 44 produsenter i årets konkurranse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her