Kragerø får sommer-cognac

På plass på Vinmonopolet i tide til turistsesongen.

Det er Cognaclosjen i Kragerø som står bak det nye tilskuddet på Vinmonopolets liste i begynnelsen av juni.

- Nylig var fire av Cognaclosjens 13 medlemmer utsendt som komité til Frankrike, for å snuse og smake seg fram til en blanding med det rette kragerøpreget.

Med bistand fra den norskættede cognac-produsenten Kim Birkedal Hartmann og hans kjellermester Phillipe Braastad, tror de at de har funnet en blanding som smaker av sommer, sol og salt sjø.

- Jeg tror vi har en innertier, smiler Tor Markussen overfor Telemarksavisa.
Valget falt etter grundig testing på en blanding av tre typer cognac. Den eldste er 50 år gammel, mens den yngste typen er 12 år gammel. Dermed gjør blandingen seg fortjent til XO-betegnelsen. Cognaclosjen tar ingen stor økonomisk risiko ved å få produsert en egen Kragerø-cognac i Frankrike. De blir heller ikke rike av satsingen.

Birkedal Hartmann ordner alt det praktiske med import til Norge, og sørger for å få den inn i Vinmonopol-systemet. Cognaclosjen tjener kun en tier per solgte flaske, og overskuddet vil de gi til et veldedig tiltak lokalt i Kragerø.

Kragerø-cognacen blir hyllevare i utsalget i hjembyen, og målet er at den også får plass hos de fleste av byens utesteder. I Norge for øvrig blir den i første omgang bestillingsvare.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen