Krever å beholde jobben

De ansatte ved Kings Arms/Bristol restaurant i Drammen er sagt opp. Ny virksomhet starter over nyttår, men de ansatte får ikke bli med automatisk.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 16:00

Restauranten stenger fordi den skal bygges om. Dessuten skal den få en helt ny profil. De 14 hel- og deltidsansatte ved det tradisjonsrike stedet har fått en skriftlig oppsigelse. Nå vurderer de advokat for å beholde jobben i det nye selskapet.
 
- Vi mener det er snakk om virksomhetsoverdragelse, og da har de ansatte etter loven krav på førsterett til jobb i den nye virksomheten, sier Øyvind Storlien, daglig leder i Kings Arms AS til Drammens Tidende.
 
Støtte
Storlien har vært i kontakt med Arbeidstilsynet og NHO reiseliv. Her har han fått støtte for sitt syn på at dette er virksomhetsoverdragelse.
 
- Vi har gitt en muntlig uttalelse, men dette er et privatrettslig forhold som de ansatte selv må ta opp, sier Tove Svensli, juridisk rådgiver i Arbeidstilsynet i Buskerud.
 
Må engasjere advokat
Kort sagt betyr dette at de ansatte selv må engasjere advokat hvis de ønsker å fremme en sak.
 
De nye eierne har fortsatt planer om å drive serveringsvirksomhet i lokalene. Men tanken er at det skal foregå i andre former enn i dag. Det er dette de ansatte er opptatt av.
 
I et svarbrev til Storlien skriver ledelsen at hvis det skal foreligge virksomhetsoverdragelse etter Arbeidsmiljøloven, så er det "et grunnleggende krav at ny arbeidsgiver fortsetter eller gjenopptar driften i form av samme eller tilsvarende aktiviteter som tidligere arbeidsgiver."

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter
Forsiden akkurat nå
Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her