Krever totalforbud mot alkoholreklame

Den britiske legeforeningen krever at regjeringen skal iverksette et totalforbud mot alkoholreklame for å dempe den stadig økende fylla.
Redaksjonen
11 September 2009 - 10:12

Det er særlig promotiltak som happy hours samt sponsoring av musikk- og sportsevenement den britiske legestanden vil til i livs i en rapport utarbeidet av British Medical Association (BMA).

Der hevdes det at dette er nødvendig for å stoppe de mange kreative måtene alkoholen promoteres overfor særlig unge mennesker, i følge The Times. Rapporten som bærer titelen "Under The Influence" trekker også frem bruken av internett og mobil, særlig sosiale medier som Facebook og sms-tjenester. Legene ønsker seg også økte alkoholpriser samt at tilbud av typen "2 for prosent av 1" forbys.

Alkoholindustrien får skylda
Forfatter av rapporten, professor Gerard Hastings, bruker funnet om at 96 prosent av 13-åringene var blitt eksponert for alkoholreklame som dokumentasjon. Han hevder at alkoholindustrien motarbeider regjeringens anbefalte ukentlige alkoholmengde på maks. 21 enheter for menn og 14 for kvinner. I dag er det så mange som 37 prosent av befolkningen som drikker mer enn dette. Hvis dette tallet går ned, vil industrien merke det.

Den britiske alkoholindustrien bruker 8 milliarder kroner årlig på markedsføringstiltak. Dr Vivienne Nathanson, forsknings- og etikksjef i BMA, understreker at foreningen ikke ønsker totalavhold, men påpeker at "faktum er at unge drikker mer fordi hele resten av befolkningen gjør det, og vårt samfunn er fylt opp av budskap som er positive til alkohol."

Don Shenker, sjef for Alcohol Concern (parallellen til AlkoKutt) er ikke i tvil: " Den intense markedsføringen av alkohol i kombinasjon med lave priser, oppfordrer unge mennesker til å drikke mer enn det vårt helseapparat klarer å håndtere."

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her