Krever ulovlig kjøtt

Det er umulig å selge kebab lovlig i Oslo. Det mener hovedmannen som skal ha omsatt 500 tonn kebabfarse svart i Oslo.
Redaksjonen
23 Januar 2008 - 11:00

Prisen på farsen skal ha vært så mye som 85 millioner kroner.
 
Kebabsaken startet i Moss Tingrett denne uken.
 
- Det er et krav. Skal du levere til markedet i Oslo, må du levere svart eller holde deg borte, sa pølsemaker Morten Stang under sin forklaring.
 
Kyllingskrog
Stang og seks andre personer inngår i det påtalemyndigheten anser å være en organisert kriminell gruppe.
 
Kebabfarsen ble i følge tiltalen ikke varmebehandlet, noe loven krever.
 
Det var dessuten kyllingskrog som var hovedingrediensen.
 
- Ambisjonen var å ta over hele Oslo-markedet med dette produktet, sa Stang i retten.
 
Pølsemakeren fortalte også at kebabkioskene ikke vil ha farse som er tilberedt lovlig, skriver Aftenposten.
 
I følge pølsemakeren ville ikke kundene ha den kokte varianten, men et rått produkt som kunne stå på spyd som settes inn i grillen.
 
Bakteriedempende
Stang sa at han løste dette ved å tilsette et bakteriedempende middel i kjøttfarsen.
 
Det var i mai i fjor at politiet, mattilsynet og skattemyndigheten slo til mot flere adresser i Østfold, Oslo og Vestfold.
 
Under aksjonen ble det blant annet funnet en kundeliste på 80 kebabkiosker som skal ha kjøpt kebabfarsen.
 
Produksjonen av råvaren til den ulovlige kebabfarsen ble ifølge Stang produsert på ettermiddagen, når pølsemakeriet var sikre på å ikke få kontroll fra Mattilsynet.
 
Pølsemakeren har erkjent delvis straffskyld, men mener saken er oppblåst. Han hevder han ikke har produsert så mye som han er tiltalt for.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her