Krever ulovlig kjøtt

Det er umulig å selge kebab lovlig i Oslo. Det mener hovedmannen som skal ha omsatt 500 tonn kebabfarse svart i Oslo.
Redaksjonen
23 Januar 2008 - 11:00

Prisen på farsen skal ha vært så mye som 85 millioner kroner.
 
Kebabsaken startet i Moss Tingrett denne uken.
 
- Det er et krav. Skal du levere til markedet i Oslo, må du levere svart eller holde deg borte, sa pølsemaker Morten Stang under sin forklaring.
 
Kyllingskrog
Stang og seks andre personer inngår i det påtalemyndigheten anser å være en organisert kriminell gruppe.
 
Kebabfarsen ble i følge tiltalen ikke varmebehandlet, noe loven krever.
 
Det var dessuten kyllingskrog som var hovedingrediensen.
 
- Ambisjonen var å ta over hele Oslo-markedet med dette produktet, sa Stang i retten.
 
Pølsemakeren fortalte også at kebabkioskene ikke vil ha farse som er tilberedt lovlig, skriver Aftenposten.
 
I følge pølsemakeren ville ikke kundene ha den kokte varianten, men et rått produkt som kunne stå på spyd som settes inn i grillen.
 
Bakteriedempende
Stang sa at han løste dette ved å tilsette et bakteriedempende middel i kjøttfarsen.
 
Det var i mai i fjor at politiet, mattilsynet og skattemyndigheten slo til mot flere adresser i Østfold, Oslo og Vestfold.
 
Under aksjonen ble det blant annet funnet en kundeliste på 80 kebabkiosker som skal ha kjøpt kebabfarsen.
 
Produksjonen av råvaren til den ulovlige kebabfarsen ble ifølge Stang produsert på ettermiddagen, når pølsemakeriet var sikre på å ikke få kontroll fra Mattilsynet.
 
Pølsemakeren har erkjent delvis straffskyld, men mener saken er oppblåst. Han hevder han ikke har produsert så mye som han er tiltalt for.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her