Kriger mot tunge vinflasker

Engelsk vinguru erklærer krig mot skammelig tunge glassflasker.

Tim Atkin som er fast spaltist i "The Observer" er ingen hvemsomhelst. I en større reportasje i slutten av oktober erklærer Atkin at et økende antall vinprodusenter fyller sin vin "skammelig tunge" flasker. Nå vil han boikotte dem i spaltene.

- I stedet, mener han, - burde de bruke bag-in-box, drikkekartonger eller lettvektsglass, skriver www.packnews.no .

Macho
Atkin hevder videre at problemet med tungvekterne er påfallende for spanske, italienske og argentinske viner: - I disse landene er produsentene blitt helt macho ved å satse på de tykkeste flaskene som fins.

Gapestokk
Nå vil han gjøre sitt til å ramme sluggerne: - Heretter vil jeg aldri mer anbefale viner, som er tappet på overvektige flasker. Jeg vil heller ikke nøle med å sette syndebukkene i gapestokken, truer han med.

Et unntak innrømmer skribenten allikevel: - Champagne og andre sprudlende viner kan jeg akseptere i tunge flasker. Det er typen vin som bestemmer emballasjevalget.

Uten om og men oppmuntrer Atkins konsumentene til bare å kjøpe vin, som er transportert til UK i bulk og tappet i hjemlige lokaler. (Dette er for øvrig et argument, som utgjør et sentralt budskap i prosjektet "Glassrite" fra den regjeringsoppnevnte organisasjonen WRAP).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen