Krise for Foster's

Den australske drikkegiganten Foster's sliter, men ikke i Europa.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 15:00

Etter flere år med vekst, tro på fremtiden og fortsatt tillit til et økende marked må det australske selskapet ta noen steg tilbake.
 
Nylig trakk selskapet tilbake salget av vindivisjonen ettersom det ikke fantes noen kjøper.
 
Sparetiltak
Nå må selskapet gjennom omfattende sparetiltak. Flere varemerker kan komme til å forsvinne, vingårder selges og rundt 300 personer må slutte i jobbene sine.
 
Men flere bransjeeksperter er i tvil om det kommer til å slutte der. Med disse grepene håper Foster's å spare en halv milliard kroner i året. Men om ekspertene får rett er dette bare starten på sparingen.
 
Skal separere
Foster's kommer også til å separere øl- og vindivisjonene fra hverandre ettersom vin ikke har solgt i så stor grad som man hadde håpet på.
 
Men det går ikke dårlig overalt. Det er stort sett på hjemmemarkedet og i USA Foster's sliter. I Europa går det bra.
 
Gode nyheter
- Dette er egentlig gode nyheter for oss. Det har vært en lang rekke spekulasjoner, blant annet om storsalg av varemerker. Men slik har det ikke blitt. Det handler mest om en omstrukturering av ressurser i Australia og USA, sier administrerende direktør Jonas Hillergren ved Foster's Nordics til WOW News.
 
Han tror ikke sparingen vil påvirke Sverige og Norden forøvrig.
 
-  Ikke i det hele tatt. Slik jeg ser det rammer ikke dette oss i Europa. Tvert imot, egentlig, ettersom europasjefen er den eneste av de tre regionsjefene som fortsatt har jobben sin. Dessuten er Europa den regionen som går aller best, sier Hillergren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her