Krise for Foster's

Den australske drikkegiganten Foster's sliter, men ikke i Europa.

Etter flere år med vekst, tro på fremtiden og fortsatt tillit til et økende marked må det australske selskapet ta noen steg tilbake.
 
Nylig trakk selskapet tilbake salget av vindivisjonen ettersom det ikke fantes noen kjøper.
 
Sparetiltak
Nå må selskapet gjennom omfattende sparetiltak. Flere varemerker kan komme til å forsvinne, vingårder selges og rundt 300 personer må slutte i jobbene sine.
 
Men flere bransjeeksperter er i tvil om det kommer til å slutte der. Med disse grepene håper Foster's å spare en halv milliard kroner i året. Men om ekspertene får rett er dette bare starten på sparingen.
 
Skal separere
Foster's kommer også til å separere øl- og vindivisjonene fra hverandre ettersom vin ikke har solgt i så stor grad som man hadde håpet på.
 
Men det går ikke dårlig overalt. Det er stort sett på hjemmemarkedet og i USA Foster's sliter. I Europa går det bra.
 
Gode nyheter
- Dette er egentlig gode nyheter for oss. Det har vært en lang rekke spekulasjoner, blant annet om storsalg av varemerker. Men slik har det ikke blitt. Det handler mest om en omstrukturering av ressurser i Australia og USA, sier administrerende direktør Jonas Hillergren ved Foster's Nordics til WOW News.
 
Han tror ikke sparingen vil påvirke Sverige og Norden forøvrig.
 
-  Ikke i det hele tatt. Slik jeg ser det rammer ikke dette oss i Europa. Tvert imot, egentlig, ettersom europasjefen er den eneste av de tre regionsjefene som fortsatt har jobben sin. Dessuten er Europa den regionen som går aller best, sier Hillergren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen