Krise for Foster's

Den australske drikkegiganten Foster's sliter, men ikke i Europa.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 15:00

Etter flere år med vekst, tro på fremtiden og fortsatt tillit til et økende marked må det australske selskapet ta noen steg tilbake.
 
Nylig trakk selskapet tilbake salget av vindivisjonen ettersom det ikke fantes noen kjøper.
 
Sparetiltak
Nå må selskapet gjennom omfattende sparetiltak. Flere varemerker kan komme til å forsvinne, vingårder selges og rundt 300 personer må slutte i jobbene sine.
 
Men flere bransjeeksperter er i tvil om det kommer til å slutte der. Med disse grepene håper Foster's å spare en halv milliard kroner i året. Men om ekspertene får rett er dette bare starten på sparingen.
 
Skal separere
Foster's kommer også til å separere øl- og vindivisjonene fra hverandre ettersom vin ikke har solgt i så stor grad som man hadde håpet på.
 
Men det går ikke dårlig overalt. Det er stort sett på hjemmemarkedet og i USA Foster's sliter. I Europa går det bra.
 
Gode nyheter
- Dette er egentlig gode nyheter for oss. Det har vært en lang rekke spekulasjoner, blant annet om storsalg av varemerker. Men slik har det ikke blitt. Det handler mest om en omstrukturering av ressurser i Australia og USA, sier administrerende direktør Jonas Hillergren ved Foster's Nordics til WOW News.
 
Han tror ikke sparingen vil påvirke Sverige og Norden forøvrig.
 
-  Ikke i det hele tatt. Slik jeg ser det rammer ikke dette oss i Europa. Tvert imot, egentlig, ettersom europasjefen er den eneste av de tre regionsjefene som fortsatt har jobben sin. Dessuten er Europa den regionen som går aller best, sier Hillergren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her