Kristoffer Hovland er Årets Kjøkkensjef

Kristoffer Hovland, kjøkkensjef på Fossheim Turisthotell i Lom, er blitt kåret til Årets Kjøkkensjef 2004.
Redaksjonen
21 Mars 2005 - 02:00

Norges Kokkemesteres Landsforening gir hvert år utmerkelsen Årets Kjøkkensjef. Årets tildeling skjedde i helgen under NKL landsmøte i Tromsø. Kriterier som legges til grunn for utvelgelsen er bla annet at kjøkkensjefen skal representere et kjøkken som ved sin ambisiøse dyktige kjøkkensjef, er kjent for jevn høy faglig standard, og at kjøkkensjefen er en drivende faglig kraft bak et stabilt, skapende og karakterfast kjøkken.
Dette er uten tvil noe Kristoffer Hovland representerer. Han har vært en drivende kraft i kokkemiljøet i Norge i flere år, og har en klar matfilosofi.
 
Kristoffer er opptatt av råvarene sin opprinnelse og kvalitet. Han vil at norsk matkultur skal forankres og videreutvikles på samme måte som faget videreutvikles, men hvor man samtidig tar vare på de grunnleggende teknikker. Sin unge alder til tross har han i en årrekke vært nevnt i første rekke blant likemenn, for nettopp sin faglige dyktighet, entusiasme, grundighet, skaperevne og omsorg både for medarbeidere og lærlinger. I Lom har han spunnet videre på naturfilosofien som Arne Brimi gjorde kjent. De to har samarbeidet tett om å sette fjellmat på kartet. Men begge er sterke kokkepersonligheter: Der Arne hopper langs fjellstiene, flørter Kristoffer med mer urbane sjekketriks - med samme patriotiske råvarer.
 
Utnevnelsen inneholder et reisestipend på kr 30 000, pokal og en nål.
 
Kilde: Norges Kokkemesteres Landsforening

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her