Kristoffer Hovland er Årets Kjøkkensjef

Kristoffer Hovland, kjøkkensjef på Fossheim Turisthotell i Lom, er blitt kåret til Årets Kjøkkensjef 2004.

Norges Kokkemesteres Landsforening gir hvert år utmerkelsen Årets Kjøkkensjef. Årets tildeling skjedde i helgen under NKL landsmøte i Tromsø. Kriterier som legges til grunn for utvelgelsen er bla annet at kjøkkensjefen skal representere et kjøkken som ved sin ambisiøse dyktige kjøkkensjef, er kjent for jevn høy faglig standard, og at kjøkkensjefen er en drivende faglig kraft bak et stabilt, skapende og karakterfast kjøkken.
Dette er uten tvil noe Kristoffer Hovland representerer. Han har vært en drivende kraft i kokkemiljøet i Norge i flere år, og har en klar matfilosofi.
 
Kristoffer er opptatt av råvarene sin opprinnelse og kvalitet. Han vil at norsk matkultur skal forankres og videreutvikles på samme måte som faget videreutvikles, men hvor man samtidig tar vare på de grunnleggende teknikker. Sin unge alder til tross har han i en årrekke vært nevnt i første rekke blant likemenn, for nettopp sin faglige dyktighet, entusiasme, grundighet, skaperevne og omsorg både for medarbeidere og lærlinger. I Lom har han spunnet videre på naturfilosofien som Arne Brimi gjorde kjent. De to har samarbeidet tett om å sette fjellmat på kartet. Men begge er sterke kokkepersonligheter: Der Arne hopper langs fjellstiene, flørter Kristoffer med mer urbane sjekketriks - med samme patriotiske råvarer.
 
Utnevnelsen inneholder et reisestipend på kr 30 000, pokal og en nål.
 
Kilde: Norges Kokkemesteres Landsforening

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen