Kritikk mot avisers vinsalg

I Danmark raser debatten om at danske aviser både omtaler og selger vin.
Aase E. Jacobsen
28 Juli 2011 - 13:26

Er det etisk i orden, spør vinavisen.dk, at så vel Berlingske som EkstraBladet nå tyr til vin som nytt inntektsområde, og samtidig omtaler vin.

Berlingske startet allerede i vinter og da gikk Vinavisens redaktør Peter Winding sterkt ut mot tiltaket. - En ting er usympatisk markedsføring som går over grensen for god etikk, noe annet er at det frie ord ikke lengre føles fritt i en av Danmarks største aviser.

Jukser med førpris
Han viser til en annonse hvor avisen forteller om et "supertilbud" på en vin som er satt ned fra kroner 129,95 til 69,95. Denne vinen koster utenfor danske grenser normalt 60 kroner.
-Man finner en vin på det internasjonale markedet som ikke selges i Danmark og lager en fiktiv førpris og 14 dager etter en imponerende nåpris, skriver Winding.

En rekke danske importører har trukket annonser fra Berlingske i protest mot konseptet som kalles "Lidt mere vin". Før jul i fjor fikk sågar Berlingske en bot på 10.000 kroner av Fødevarestyrelsen for å ha solgt vin uten tillatelse.

Fremmer vin av lavere kvalitet
Fra august måned hiver også Ekstra Bladet seg på det samme konseptet. Avisen har invitert danske vinimportører til å levere "ukens vintilbud" i form av en kasse med 6 eller 12 flasker. De må samtidig garantere at vinen er minst 10 prosent billigere enn alle andre steder. Vintilbudene skal markedsføres via e-post og via "Ekstra Bladet Shop".

Vinimportør Carlo Merelli er svært kritisk: - Det ville være å skyte mig selv i foten i forhold til mine trofaste kunder. Hva ville de si til at en av mine viner fås til en lavere pris enn den jeg averterer med? Avisens "shop" appellerer dessuten mer til brede produkter hvor fortjenesten er enklere å skjule, og salget vil derfor indirekte fremme viner av lavere kvalitet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her