Krydder i hverdagen

Det velkjente og vanligvis tørkete Black Boy-krydderet er kommet i nytt format. Nå også i flytende versjon, rettere sagt i form av krydderoljer. Som løfter selv de mest hverdagslige retter atskillige hakk.

Det er lett som bare det å lage sin egen krydderolje. Men for mange blir det bare med tanken. Black Boy har nå gjort det for deg, og de til sammen seks forskjellige oljene smaker godt. Og gjør godt med rettene de tilsettes.

Basilikumolje vil eksempelvis forandre ditt forhold til poteter for evig og alltid. Nykokte poteter vendt i et par spiseskjeer av denne oljen er bare veldig godt. Det samme gjelder om du drypper den over vanlige rå poteter eller søtpoteter før du steker dem i ovnen.

Urteolje til kjøtt og kylling er perfekt for grilling da de relativt kraftige aromaene av blant annet rosmarin krever en såpass tøff tilberedning. Men du kan selvsagt bruke den innendørs også. Gni et stort stykke ytrefilet av okse inn med oljen og la det ligge så lenge du har tid til å vente før du steker det i pannen. Men ikke mer enn noen minutter. La stykket avkjøle seg noe før du skjærer det i syltynne skiver som du legger utover et serveringsfat a la carpaccio. Drypp mer av oljen over sammen med friskpresset sitron og grovt salt. Skjær tynne parmesanskiver og fordel over kjøttet.

Persille og hvitløkolje er super å enten dyppe brødet i eller å dryppe over ostesmørbrød som du lager på vanlig måte (brød, tomatsaus, kokt skinke, ost) og enten steker i ovnen ved 200 grader eller i pannen.

Oljene selges i de fleste dagligvarebutikker over hele landet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen