Kulinarisk konferanse i Stavanger

Kokkekunsten og vitenskapen møtes til konferanse i Stavanger.

Kokkekunsten og vitenskapen trenger en tettere kobling. Det er en viktig problemstilling når akademikere og kulinariske utøvere møtes til ICCAS 08 - International Conference of Culinary Arts and Science 2008 i Stavanger.
 
Internasjonalt
Norsk hotellhøgskole - Institutt for økonomi og ledelse, er vertskap for den 6. internasjonale konferansen om kulinarisk kunst og vitenskap, globale, nasjonale og lokale perspektiver som arrangeres på Clarion hotel i Stavanger 24. - 26. Juni.
 
Det er stor interesse for den internasjonale forskerkonferansen, som samler deltakere fra om lag 15 land, melder Universitetet i Stavanger.
 
Separate områder
Vitenskap og kulinarisk kunst har tradisjonelt sett vært ansett som to separate områder.
 
Men for å videreføre tradisjonene og sikre utviklingen av nye ferdigheter, teknikker og utstyr, er en kombinasjonen av disse områdene viktigere enn noen gang.
 
Konferansen vil gi muligheter for både akademikere og kulinariske utøvere til å presentere seg og utveksle synspunkter og meninger.
 
Flere temaer
Temaer for konferansen er:
Food Service (Catering), som omfatter planlegging og sammensetting av menyer, cateringutstyr og systemer, og undervisning.
 
Culinary Arts, som omfatter blant annet måltidsledelse, lokal mat, "skummel mat", tilberedning og service.
 
Nutrition, Food Science & Technology, som omfatter blant annet ernæring, matforskning, matsikkerhet, teknologi og bioteknologi.
 
Ledelse
Food Marketing, Food Habits & Consumer Behaviour, som omfatter blant annet markedsføring av mat og tjenester, matvaner, ledelse i å yte mattjenester, og sensorisk evaluering og analyse.
 
- Tomatproduksjon og fryseteknikker er to temaer innen såkalt food science som vil bli belyst. På programmet står også industriell matproduksjon, deriblant mat og måltid i fengsler, sier førsteamanuensis Kai Victor Hansen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen