Kurt Sverre Øraas er død

Kurt Sverre Øraas er død

Kurt Sverre Øraas døde torsdag. Han ble 51 år gammel.
07 Desember 2012 - 14:10

Øraas døde brått og uventet mens han var på jobb ved Vertshuset Curtisen i Halden.

51-åringen var kjent som en lidenskapelig kokk, opptatt av å glede andre gjennom mat og vin. Han var særlig opptatt av å spre kunnskap og matglede knyttet til lokal mat fra Østfold.

Øraas ble regionsmester i Ganefart to ganger, og han ble utnevnt til årets bondelagskokk i 2011. Det skjedde på bakgrunn av hans mangeårige engasjement for mangfold i norsk matproduksjon generelt og råvarer fra Østfold og Akershus spesielt gjennom matnettverket Regional Matkultur.

Han var også aktiv i oppbyggingen av Inspiria Science center, som driver kjøkken og cateringvirksomhet med fokus på lokale produkter i Østfold. Senteret driver også opplæring for skoleelever fra første til 10. klasse.

Vertshuset Cirtisen la i dag ut følgende melding på sin Facebook-side:

«Gårdsdagen ble en tung og trist på dag på Vertshuset. Vår daglige leder, Kurt Sverre Øraas, gikk bort. Vi er dypt takknemlige over å ha fått være med på hans reise med Vertshuset og fått dele hans drømmer og visjoner. Det har vært fantastisk mange lærerike og minnerike øyeblikk. Kurt hadde ønsket at vi skulle stå på videre, så i hans ånd og med stor respekt for det han har ønsket og dømt om så gjør vi det.
Hvil i fred, verdens beste Kurt.»

Horecanett og Apéritif kondolerer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her