Kveite med hollandaise

Denne helgen blir det et skikkelig festmåltid i det vi serverer deilig kveite med nydelig tilbehør.
Redaksjonen
21 November 2009 - 01:00

Kveite, hellefisk, gudefisk eller hellebarn, delikatessen kommer under flere navn, og du kan lage de deiligste retter med denne kritthvite fisken.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kveite med hollandaise, asparges, småløk og lakserogn

Kveite med hollandaise, asparges, småløk og lakserogn

Fremgangsmåte

Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker. Dersom du har filet med skinn er det deilig å steke kveiten slik at du får skikkelig sprøtt skinn.
 
Stek kveiten med skinnsiden ned i olje og smør på middels høy varme og la steke til skinnet er sprøtt (ca 5 minutter). Snu fileten og la den få et par minutter på den andre siden - fisken kan godt serveres med en lett rå kjerne.
 
Dersom du ønsker å trekke fileten heller koker du opp vann med salt. Legg fisken i, skru ned varmen og la fisken trekke i 5--7 minutter, avhengig av tykkelsen.
 
Hollandaise:
Smelt smøret på svak varme og hell av det klare fettet.

Visp eggeplommer sammen med sitronsaft og en knivsodd salt, sett bollen over vannbad og visp til eggeplommene tykner. Pass på at varmen ikke er så sterk at eggene stivner som eggerøre.

Visp inn smøret litt om gangen, dråpevis til å begynne med. Smak sausen til med sitron, salt og pepper.

Servering:
Kok asparges og løk knapt møre i lettsaltet vann.
Legg opp fisken på varme tallerkener med sausen, asparges, løk og lakserogn.
 
Tips: Synes du kokt løk, selv om de er små er litt "tøft", kan du erstatte dem med vårløk, som har mild smak.
 

Sendt inn av Eksportutvakget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her