Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo

La deg forføre: Boblende italiensk aften på Villa Paradiso
Foto: (Istock - kokouu)

La deg forføre: Boblende italiensk aften på Villa Paradiso

Bli servert 5 retter paret med 5 glass utsøkte franciacorta som er betegnelsen for Italias beste musserende viner.
02 November 2023 - 07:06

Franciacorta er en anerkjent italiensk musserende vin som produseres på tradisjonell metode og lages hovedsakelig av chardonnay-, pinot noir- og pinot blanc-druer - samme metode og druer som brukes i verdensberømte Champagne. Vinområdet ligger i Lombardia-regionen i Nord-Italia, ved foten av Alpene. Områdets unike terroir, med kalksteinholdig jordsmonn og et gunstig klima, gir ideelle forhold for dyrking av druene. Som med champagne, gjennomgår franciacorta en sekundær gjæring i flasken, som skaper dens karakteristiske bitte små bobler og kompleksitet. Alt dette gjør at den er kjent som den fineste italienske musserende vinen. Derfor har den også har den høyeste kvalitetsbetegnelsen, DOCG.

Berlucchi, en av de mest prestisjefylte produsentene av franciacorta-vin, har en historie som går helt tilbake til tidlig på 1960-tallet. De har vært pionerer i regionen og har bidratt til å etablere franciacorta som en høykvalitets musserende vin. Beliggenheten ved Iseo-sjøen, med sitt milde klima, og den friske brisen fra Val Camonica, gir druene perfekte forhold for å skape magiske viner. I tillegg er Berlucchi opptatt av bærekraft og vinmarkene har vært økologisk sertifisert siden 2016. Deres filosofi er enkel: kvalitet over kvantitet.

Denne kvelden kommer Romeo Dellera fra Berlucchi for å la deg smake og lære deg mer om vinene du får servert i glasset. Det blir en unik mulighet til å stille spørsmål, utvide din vinkunnskap og fordype deg i historien til Berlucchi og Franciacorta.

Romeo tar turen til Oslo Foto: Berlucchi

Dette er en flott mulighet til å koble av før julestresset og nyte en kveld i den varme atmosfæren til Villa Paradiso. Så, om du er en erfaren vinentusiast eller bare nysgjerrig på å utforske franciacorta-viner, er dette en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Ta med deg venner, familie eller inviter til et julebord med både god mat, drikke og en lærerik aften. 

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her