La Pizza

Skal du bare ha én eneste bok om pizza, skal du kjøpe denne. Ikke bare får du flotte oppskrifter og vite det meste du behøver om denne italienske spesialiteten, boken er mesterlig designet med utrolig flotte foto som gjenskaper situasjonen i Napolis
Redaksjonen
30 April 2001 - 14:30

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Pizza er egentlig fattigmannsmat, men den er likevel Napolis stolthet. "Falsk" pizza fnyser napolitanerne av, og overalt kan man se gamle og unge spise den fersk, rett fra ovnen, og alltid med hendene. Pizzeriaene startet egentlig som rene kjøkken, uten at man kunne sette seg ned og spise. I stedet gikk selgerne med pizzaene på hodet og solgte dem til folk på gaten. Så ble pizzeriaene utvidet. Og fortsatt kan du spise på verdens eldste pizzeria i Napoli, Port'Alba, som har eksistert siden 1830.

La Pizza er en hyllest til den napolitanske pizzaen og til byen Napoli. Dette er en strålende vakker og svært sjarmerende bok. Ewa-Marie Rundquists fotografier gjenskaper atmosfæren fra gatene der vespaene suser forbi, og fra pizzeriaene der deigen hever, ilden brenner i vedovnen og folk flokker seg sammen om verdens beste pizza ved lunsjtider. Ingrediensene i den klassiske napolitanske pizzaen Margherita er avlange San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs skråninger, mozzarella laget av bøffelmelk, basilikum og olivenolje - stekt i vedovn. Intet mer, intet mindre. Ikke si at du ikke liker pizza før du har smakt denne!

Suveren kokebok og heftig syd-italiensk kultur
Denne boken er både en kulturhistorisk skildring av pizzaen og dens ingredienser, og en kokebok med både tradisjonelle og nye pizzaoppskrifter basert på italienske råvarer, fra klassiske Pizza Margherita og Pizza Marinara til Pizza Verde og Pizza aglio, olio e peperoncino. Dette er historien om pizzaen, og hvilken betydning den har i Napoli. Her får du grundig informasjon om ingrediensene som må til for å få den perfekte pizzaen og selvfølgelig oppskriftene på de klassiske napolitanske pizzaene.

Og for at du skal være sikker på at du spiser den beste pizzaen når du først er i Napoli, finner du en guide over autentiske pizzeriaer bakerst i boka. Og skulle det være noe tvil; en profesjonell napolitansk pizzabaker baker minst 60 pizzaer i timen.

Nikko Amandonico er en av Italias mest verdsatte formgivere. Han ble født i Syd-Italia, vokste opp i Sverige og flyttet som voksen tilbake til Italia. Han har alltid ønsket å gi ut kokebøker som viser at det italienske kjøkkenet er det beste i verden. La Pizza er hans første bok.

Her finner du blant annet oppskriftene på:
Pizza Marinara
Pizza Margherita
Calzone
Pizza Canzone del Mare
Pizza Sant'Agata
Pizza al tonno

Nikko Amandonico:
La Pizza
Den sanne historien fra Napoli
Forlag: Gyldendal Fakta
Originalens tittel: La Pizza - Den sanna historien från Neapel
Oversatt av: Dorthe Erichsen
Format: 23,3 x 28,8 cm
Sider: 168

Meld deg inn i Bokklubben Mat- og Vinglede å få boken til medlemspris.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her