Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Burgund-produsenten anklaget for svindel med blandinger og etiketter.
15 Juni 2012 - 17:57

Fire personer ble i forrige uke arrestert da politet i Dijon slo til mot Labouré-Rois hovedkvarter i Nuits-Saint-Georges. Politiet tok også beslag flere datamaskiner og et stort antall vinflasker i aksjonen, som kom etter 18 måneders etterforskning mot Burgunds tredje største négociant.

Bordvin som grand cru

Labouré-Roi, som har vært eid av Cottin Freres siden 1974, er blant annet den største leverandøren av Burgund-vin til flyselskaper, med British Airways, Air France og United Arab Emirates på kundelista.

Politiet mener å ha bevis for at selskapet har solgt til sammen to millioner kroner forfalsket vin. Svindelen skal ha skjedd ved at bordvin ble blandet inn i til sammen rundt 500 000 flasker premier cru- og grand cru-vin til en verdi av 2,7 millioner euro.

Mellom 2005 og 2009

I tillegg skal selskapet bevisst ha feilmerket rundt 1,1 millioner flasker for å oppfylle inngåtte kontrakter. Det store antallet flasker tyder på at feilmerkingen ikke skyldtes en feil, mener politiet.

Blant de arresterte var Labouré-Rois ønolog, administrende direktør og de to eierne, Armand (82) og Louis Cottin (83). Alle er løslatt, og politiet understreker at ingen er formelt siktet for den mistenkte svindelen som skal ha funnet sted i årene mellom 2005 og 2009, skriver decanter.com.

Samarbeider med politiet

Ifølge Labouré-Rois advokater samarbeider selskapet med politet. Selskapet skal ha innrømmet at det var mangler ved de opprinnelige rapportenene, men hevder disse ble rettet i ettertid.

Labouré-Rois norske importør, Ekjord, sier fredag til Apéritif at selskapet foreløpig ikke kjenner saken godt nok til å kommentere den.

Les mer om Labouré-Roi her

Flere skandaler

Skandalen kommer få uker etter at en annen velkjent Burgund-aktør, Bernard Gras, ble mistenkt for forfalskning av flere tusen flasker vin, blant annet fra appellasjonene Mercurey og Givry.
I Bugund er frykten nå stor for at svindelsakene vil skade distriktets gode rykte.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her