Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Burgund-produsenten anklaget for svindel med blandinger og etiketter.

Fire personer ble i forrige uke arrestert da politet i Dijon slo til mot Labouré-Rois hovedkvarter i Nuits-Saint-Georges. Politiet tok også beslag flere datamaskiner og et stort antall vinflasker i aksjonen, som kom etter 18 måneders etterforskning mot Burgunds tredje største négociant .

Bordvin som grand cru

Labouré-Roi, som har vært eid av Cottin Freres siden 1974, er blant annet den største leverandøren av Burgund-vin til flyselskaper, med British Airways, Air France og United Arab Emirates på kundelista.

Politiet mener å ha bevis for at selskapet har solgt til sammen to millioner kroner forfalsket vin. Svindelen skal ha skjedd ved at bordvin ble blandet inn i til sammen rundt 500 000 flasker premier cru- og grand cru-vin til en verdi av 2,7 millioner euro.

Mellom 2005 og 2009

I tillegg skal selskapet bevisst ha feilmerket rundt 1,1 millioner flasker for å oppfylle inngåtte kontrakter. Det store antallet flasker tyder på at feilmerkingen ikke skyldtes en feil, mener politiet.

Blant de arresterte var Labouré-Rois ønolog, administrende direktør og de to eierne, Armand (82) og Louis Cottin (83). Alle er løslatt, og politiet understreker at ingen er formelt siktet for den mistenkte svindelen som skal ha funnet sted i årene mellom 2005 og 2009, skriver decanter.com.

Samarbeider med politiet

Ifølge Labouré-Rois advokater samarbeider selskapet med politet. Selskapet skal ha innrømmet at det var mangler ved de opprinnelige rapportenene, men hevder disse ble rettet i ettertid.

Labouré-Rois norske importør, Ekjord, sier fredag til Apéritif at selskapet foreløpig ikke kjenner saken godt nok til å kommentere den.

Les mer om Labouré-Roi her

Flere skandaler

Skandalen kommer få uker etter at en annen velkjent Burgund-aktør, Bernard Gras, ble mistenkt for forfalskning av flere tusen flasker vin, blant annet fra appellasjonene Mercurey og Givry.
I Bugund er frykten nå stor for at svindelsakene vil skade distriktets gode rykte.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen