Matkurs og vinkurs

Matkurs 19. oktober i Trondheim

Matkurs i Trondheim: Lær å lage viltretter på E.C. Dahls Pub og Kjøkken

Matkurs i Trondheim: Lær å lage viltretter på E.C. Dahls Pub og Kjøkken

I løpet av en ettermiddag og kveld lærer du både å lage de lekreste viltretter og ikke minst får du muligheten til å nyte dem etterpå. Dessuten kan du invitere med deg gjester. Dette unike matkurset må du få med deg.
Julie Helene Amundsen
02 Juli 2018 - 13:00
 

I oktober er det høysesong for viltkjøtt - kanskje de mest luksuriøse råvarene du  får tak i om høsten. Og hva er vel bedre da enn å lære seg å tilberede det til perfeksjon? På E.C. Dahls Pub og Kjøkken er det duket for et svært lærerikt kurs som avsluttes med en deilig middag basert på de rettene du har vært med på å lage av ulike typer viltkjøtt. 

 

I løpet av denne kvelden lærer du å steke, grave, sylte og hvordan du setter sammen hele retter med tilbehør og saus. Det vil bli spennende og svært så sesongbaserte råvarer som består av blant annet rype, reinsdyr, sopp og multer. Kjøkkenet i andre etasje på E.C. Dahls Pub og Kjøkken har en arbeidsbenk og fullt utstyrt kjøkken. Her vil du få tilgang på topp utstyr, alle får låne et forstykke og alle er med på å lage ulike deler av maten og rettene kokken går gjennom.

Matkursene starter kl. 1200 og selve kurset varer ca. 3 timer. Deltakerne nyter en 3 retters meny etterpå med viltkjøtt. Det er fullt mulig å invitere med gjester til middagen, og alle sitter da sammen under måltidet. For gjester til middagen koster menyen kr 545. Drikke er ikke inkludert i kursprisen eller menyen, og selvfølgelig valgfritt. De har øl- eller vin-pakke til kr 445 for dem som ønsker dette til måltidet.

Vi kan love deg at etter dette kurset kan du lage utsøkte retter av vilt og imponere alle i omgangskretsen.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjokoladekake med smak av kaffe blir alltid suksess
Ukens kake

Forsiden akkurat nå - 6

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her