Lær forskjellen på prosecco, cava og champagne – Onlinekurs
Onlinekurs

Lær forskjellen på prosecco, cava og champagne – Onlinekurs

Ingen festlig anledning er komplett uten en flaske bobler. Men skal du velge champagne, cava eller prosecco, og hva er egentlig forskjellen? Her kan du smake deg gjennom alle tre variantene og bli skolert i samme slengen - fra din egen sofa.
23 Desember 2020 - 17:40

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Musserende vin øker stadig i popularitet hos nordmenn, og det er noen dager i året vi nesten ikke kan være den foruten. Skal man virkelig feire, hører det ofte med å sprette noen champagnekorker. Men må det egentlig være champagne? For hva er det egentlig som skiller champagne fra andre typer musserende,
som prosecco og cava?

Det er enormt stor forskjell på musserende viner - ikke bare er produseres de i forskjellige land, de er også laget på forskjellige måter og med forskjellige druer. Via vårt nye onlinekurs vil foredragsholder Lise Aanes fra Esaias Vinbar guide deg gjennom de tre ulike typene fra vårt studio på vakre Sørenga Sjømat, slik at du kan finne din favoritt.
Du vil også få en forståelse for hvorfor prisnivået er så forskjellig, hvilke smaksforskjeller du skal se etter, hvordan boblene kan variere, og annen nyttig grunnkunnskap.

Om du vil, kan du på forhånd kjøpe inn vinene som gjennomgås, men kurset er også minst like lærerikt og interessant uten. 

Alt dette får du med deg hjemme fra din egen stue. Om du vil, kan du på forhånd kjøpe inn vinene som gjennomgås, men kurset er også minst like lærerikt og interessant uten.
Vinene er i Vinmonopolets basisutvalg og vil derfor være å finne på de fleste pol. Det kan i tillegg lønne seg å kjøpe «vinstoppere». Disse kan du bruke hvis du ikke ønsker å drikke opp alle flaskene på én kveld og heller vil nyte dem over tre ulike kvelder. 

Nedenfor kan du se vinene som gjennomgås på kurset.

Se våre andre onlinekurs

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her