Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Vinsmaking i Oslo lørdager

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Musserende vin øker stadig i popularitet hos nordmenn, men vet vi egentlig hva som skiller de mest populære stilene fra hverandre? Vår foredragsholder Cathinca Dege tar deg gjennom 6 helt forskjellige - kjente og mindre kjente musserende viner, slik at du skal finne din favoritt. 

  Foto: petrenkod

Det er nemlig enormt stor forskjell på champagne, cava og prosecco. Ikke bare er det produsert i forskjellige land, det er også laget på forskjellige måter og med forskjellige druer. Her får man også forståelse for hvorfor prisnivået er så forskjellig. Men pris har ikke alt å si, og i løpet av denne ettermiddagen vil du lære deg å finne de beste beste vinene innen sin sjanger, til en gunstig pris. 

Cathinca Dege

Cathinca Dege er tidligere norgesmester i vinsmaking og har utdannelsen WSET Diploma. Cathinca har reist rundt i de aller fleste vinproduserende land- og regioner i verden. Hun arbeider til daglig som foredragsholder, vinskribent,  vinkonsulent og foreleser vinstudentene ved Beverage Academy. Cathinca brenner for opplæring og formidling av vinfaget og er også foreleser for Apéritifs Vinskole.

Lyst til å ta lørdagsbrunsjen til nye høyder? Hvorfor ikke ta turen til Sentralen Restaurant. Der kan du spise etter smakingen, og få 10 prosent rabatt ved å vise frem kvittering for at du har deltatt på vårt arrangement. Kos deg med en seksretters meny som du deler med de du eventuelt er sammen med. Har du lyst på noe å bite i før smakingen får du også 10 prosent rabatt på nydelig surdeigspizza i Sentralen kafe.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

COVID-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

Kommende kurs

Til toppen