Lærer av Deli de Luca

Deli de Luca er med på den internasjonale "Ten to Watch"-listen. Verden har noe å lære av kjeden, mener analyseselskapet IGD.
Redaksjonen
26 Mars 2007 - 12:00

Konseptet til Deli de Luca er en krysning mellom butikk og delikatesseforretning. Fokuset ligger på god mat og måltidsløsninger. Butikkene dekker publikums behov for direkte konsum og mat til å ta med hjem. De aller fleste butikkene holder åpent 24 timer i døgnet. Konseptet er så bra at kjeden er med på IGDs "Ten to Watch".
 
Deli de Luca er inspirert av konsepter som Starbucks, Sainsbury Local og Marks & Spencer, samt en del andre utenlandske konsepter med tilsvarende profil.
 
Verden kan lære
Og noe riktig må kjeden ha gjort underveis. I rapporten fra IGD trekkes Deli de Luca frem som ett av ti selskaper verden har noe å lære av. Rapporten er skrevet av Jonathan Gunz som er seniorrådgiver i IGD.
 
- Det som skiller Deli de Luca ut fra andre som prøver å gå over bransjegrensene er måten de fremhever produktene på, og ikke minst ledelseskulturen, sier Gunz.
 
Han skryter også av hvordan kjeden driver franchise og tiltrekker seg ung arbeidskraft ved å bygge opp merkevaren.
 
Nye produkter
Deli de Luca har også introdusert en rekke nye produkter i norsk servicehandel. Kjeden får rundt 50 prosent av fortjenesten fra produkter som tidligere ikke var å få kjøpt, skriver Handelsbladet FK.

I dag har kjeden 23 butikker og 325 millioner kroner i omsetning. Deli de Luca har åpnet sin første butikk i Bergen og det har også kommet to nye i Oslo i år. Selskapet mener det er plass til mellom ti og tolv nye butikker i Oslo, og seks, kanskje sju i Bergen.
 
Utenlands
Deretter står Stockholm og København for tur.
 
IGD, som står bak listen, er et velrennomert selskap som driver med forskning og analyse innen matvare- og handelsbransjen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her