Ukens drink
Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Foto: (Martin Kaasa)

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.
29 November 2024 - 13:00

Det betyr at selv ferdigprodukter som i dette tilfellet Jacks Daniels Apple og sour apple (som det finnes mange produsenter av) smaker magisk når utførelsen gjøres av en profesjonell, i dette tilfellet Alex Mateus Kindgren, daglig leder på Andre til Høyre i Oslo.

Alex Mateus Kindgren inviterer til hjemmekoselig atomasfære på Andre til Høyre. Foto: Martin Kaasa

Trøsten er at du lykkes med det samme hjemme om du følger oppskriften. 

Jacks Daniels Apple er laget av whiskey tilsatt eplelikør laget amerikanske eplesorter som granny smith, mcintosh og red delicious. Jack Apple ble lansert i fjor og er nå en av verdens mest solgte smaksatte whiskyer.

– Jeg var skeptisk til produktet før jeg prøvde det. Vi gjør mye fruktsmaker selv, men Jack Apple har tydeligere smak av eple enn hva vi klarer å hente ut fra eplekonsentrat eller juice. Duften er det første du møter i en cocktail, og det lukter fantastisk av eple når du bruker Jack Apple i drinken, mener Alex .

Hun mener det alltid har vært populært med eplesmak i Norge, med mye eplecider og juicer tilgjengelig. Alternativene er mange på både eplesorter og produkter slik at du kan være både kreativ og skape mye variasjoner i cocktailene. 

– Jack Apple bidrar med god balanse når kunder ønsker en cocktail som verken er for søt eller for sur, sier Alex som følger opp suksessen til baren Andre til Høyre. Den åpnet i 2017 som en cocktailbar hvor hjemmekosen står høyt i kurs. Omtrent som å være hjemme hos noen, midt i Oslo sentrum.

Se alle oppskrifter med Jack Daniels Apple

Appley Ever After drinkoppskrift

Appley Ever After drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll ingrediensene i en shaker uten is og rist kraftig.
  2. Tilsett is i shakeren rist videre i 20 sekunder.
  3. Sil dobbelt over i et avkjølt cocktailglass.
  4. Pynt med salvieblader.

Rpåvarer:
Jack Daniels Apple

Sour eplelikør

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev

Sendt inn av Alex Mateus Kindgren, Andre til Høyre

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her