Ukens drink
Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Foto: (Julie H. Amundsen)

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .
20 Desember 2024 - 11:00

Juledrinkmenyen på Poppy cocktailbar i Oslobukta, er ikke som andre julemenyer, og godt preget av innehaverne lekne profil hvor de blander norske og amerikanske tradisjoner. 

Thomas og Xuseen Ramse-Miskell har tilpasset oppskriften på sin juledrink Multekrem Sour slik at også du kan lage denne kremete og samtidig friske lekkerbiskenen hjemme. 

Thomas og Xuseen Ramse-Miskell på Ppoppy lover høy julestemning med Multekrem Sour i glasset. Foto: Ulla Westbø

For maksimal multesmak lar de akevitten infusere med multer i ett døgn. Så start allerede nå. Det gjelder også med multesirupen, for dette er ingredienser du må forberede selv. Men det klarer du. Multelikør finnes det bare en av for tiden, og Lapponia Lakka finnes til gjengjeld på mange pol.

Se flere drinkoppskrifter fra Poppy

Multekrem Sour som på Poppy drinkoppskrift

Multekrem Sour som på Poppy  drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i shakeren, deretter is.
  2. Rist til avkjølt.
  3. Sil deretter dobbelt over i et avkjølt glass, gjerne med stett.
  4. Pynt med multebær og eventuelt sitron zest på toppen.

Slik lager du multebærsirup

Slik lager du Løiten juleaquavit infusert med multebær

Sendt inn av Thomas og Xuseen Ramse-Miskell, Poppy

Vurder oppskriften

Løiten juleaquavit infusert med multebær som på Poppy

Løiten juleaquavit infusert med multebær som på Poppy

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en blender.
  2. Bland på høy hastighet i omtrent ett minutt.
  3. Hell deretter i en lufttett beholder og avkjøl i 24 timer.
  4. Ta ut av kjøleskapet og sil gjennom en finmasket sil og deretter gjennom et kaffefilter.
  5. Helles på flaske og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.

Sendt inn av Poppy

Vurder oppskriften

Multebærsirup

Multebærsirup

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en kjele.
  2. Skru på middels varme og kok opp mens du hele tiden rører.
  3. Når det begynner å koke, senk varmen og la det småkoke i 20 minutter.
  4. Dekk til med lokk og la avkjøles til romtemperatur.
  5. Sil deretter gjennom en finmasket sil, hell over på flaske og avkjøl til den skal brukes.

Sendt inn av Thomas og Xuseen Ramse-Miskell, Poppy

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her