- 80 prosent av all Linjeakevitt som drikkes i Tyskland nytes til fisk. Etter min mening er den altfor kraftig og karvepreget til slik mat. Aquavit for Norwegian Salmon er langt mildere, mer i retning genever, påpeker Ystad som altså satser primært på eksportmarkedet. Han håper på drahjelp fra lakseeksporten, særlig i land som allerede har en øl og snaps-tradisjon. Men akevitten er å få kjøpt her til lands også. Ystad har hatt hjelp av sterke krefter som Lars Erik Underthun, Feinschmecker, Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Arne Brimi, Fossheim, og Harald Osa, Continental, i produktutviklingen. Underthun hilser produktet velkommen siden det er et klart behov for en spesialakevitt for retter som gravlaks, kreps, nykokt krabbe etc. Forskjellen mellom våre hjemlige akevitter og denne er at den er et kornbrennevin, uten fatlagring, lysegul farge som trolig kommer av litt karamell. Den er produsert i Finland av Primalco (som også lager Finlandia og Koskenkorva). Pris på vinmonopolet er kr 303,10 (v.nr. 30788).
Lakseakevitt
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
By på en lekker fiskegryte denne helgen
Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.
Les hele sakenEvents single
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
By på en lekker fiskegryte denne helgen
Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.
Les hele saken