Akevittbaren som sikkert vil føre flere av Lysholmerakevittene, åpner 3. mars i Erich Christians Skjenkestue med adresse Carl Johan Lunch og Møteplass helt nederst i Nordre gate. Hvor mange andre akevitter som baren byr på, vites ikke i øyeblikket, men vi antar at det blir nær sagt rubbel og bit av hva som er tilgjengelig i Norge. Er du uinnvidd i akevittens fantastiske historie, ja, da bør du få tak i Hroar Deges praktbok Historien om de norske Akevitter (Kilden Forlag). Dette er Deges motivasjon for å gå i gang med det omfattende bokverket. - Vi manglet en identitet for vår drikkekultur, riktignok har vi en ølbok, men kunnskapen om det norske brennevinet hadde ingen tidligere samlet i bokform. Jo mer jeg tenkte over dette, jo mer motivert ble jeg til å gå i gang, forteller Dege. For det er litt av et stykke forskningsarbeid han kan legge frem. Boken føyer seg inn i rekken av Deges produksjoner hvor den siste var Christopher Hammers kokebok fra 1793. Akevittboken inneholder mange spennende historier, fortalt på en slik måte at du føler forfatterens store engasjement. Boken er dessuten fylt med flotte historiske illustrasjoner. Kroner 490 (ISBN 82-7627-016-6).
Landets første akevittbar
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse
At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare
Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.
Les hele sakenTenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse
At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Knallpris for viner fra Napolis bakland
Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Nudler er den beste hurtigmiddagen
Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.
Les hele saken