Er du uinnvidd i akevittens fantastiske historie, ja, da bør du få tak i Hroar Deges praktbok Historien om de norske Akevitter (Kilden Forlag). Dette er Deges motivasjon for å gå i gang med det omfattende bokverket. - Vi manglet en identitet for vår drikkekultur, riktignok har vi en ølbok, men kunnskapen om det norske brennevinet hadde ingen tidligere samlet i bokform. Jo mer jeg tenkte over dette, jo mer motivert ble jeg til å gå i gang, forteller Dege. For det er litt av et stykke forskningsarbeid han kan legge frem. Boken føyer seg inn i rekken av Deges produksjoner hvor den siste var Christopher Hammers kokebok fra 1793. Akevittboken inneholder mange spennende historier, fortalt på en slik måte at du føler forfatterens store engasjement. Boken er dessuten fylt med flotte historiske illustrasjoner. Kroner 490 (ISBN 82-7627-016-6). 28.02.98
Landets første akevittbar
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.
Les hele sakenHar skapt moderne vinhistorie av historiske viner
Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
To deilige brunelloer på et pol nær deg
I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Slik kan også fiskegrateng lages
Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.
Les hele saken