Lanserer Materi

Rustique på Kalstad utenfor Kragerø lanserer et nytt konsept som de kaller for Materi.
Redaksjonen
17 Februar 2009 - 12:00

Kort fortalt betyr det at alt av mat kan bestilles.
 
- Materi er kombinasjonen av konditori, bakeri og take away, med kaker og retter fra gresk, arabisk, italiensk, fransk, latvisk og norsk kjøkken, sier innehaver Gro Sleire.
 
- Vi legger stor vekt på at vi skal ha sunn og fersklaget mat, og bruker mye grønnsaker. Kunden kan komme og hente maten i butikken, eller vi kjører den ut, sier Sleire til Kragerø Blad.
 
Lidenskap
- Jeg har jobbet med bakeri i 12 år og har blitt kjent med folk fra alle verdensdeler. Det finnes mye spennende mat, og mye sunn og god mat, sier Sleire.
 
Hun foreslår alternativ og sunn mat når ungdommen kommer inn for å handle skolebrød og andre søtsaker.
 
- Gleden er alltid stor når de unge velger et sunnere alternativ. Vi har også lagt vekt på at folk skal ha råd til å komme hit, sier hun.
 
Kokk med hjem
- Man kan bestille det meste. På menyen har vi alt fra bagetter, burek, pâté og alternative hamburgere til norsk husmannskost som steik, kjøttkaker, raspeball, lapskaus og flesk og duppe, til pastaretter og salater. Tilbehøret kan være poteter i ulike former eller ris, sier hun.
 
- Eller man kan bestille med seg kokken hjem hvis man har et selskap eller liknende man ønsker bistand til, sier innehaveren, som hele tiden har fokus på at det skal finnes et sunt alternativ.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her