Lanserer Matvegen

En undersøkelse blant tyskere viser at 7 av 10 mener lokal mat og matkultur er viktig for valg av feriemål. Derfor lanseres Matvegen.
Redaksjonen
02 Mai 2007 - 15:52

Undersøkelsen viser også at turister som besøker Norge, ikke forbinder landet med matopplevelser. Frem til nå har turister kun blitt tilbudt hamburgere, pølser og pommes frites langs norske veier.

Rundreise
Nå lanserer De Historiske Hotel & Spisesteder Matvegen, en rundreise i norsk kulinaria. Den strekker seg fra Oslo i øst til Bergen i vest. Målet er å vise turistene langs norske veier at Norge har mye mer å tilby enn fastfood og ferdigmat.

Felles for hver av stedene langs Matvegen er at de har egne, sesongvarierte menyer basert på utvalgte lokale råvarer og lokal matkultur. Foruten vinlisten, tilbys også et utvalg av norsk akevitt som skal gi turistene en sann smak av Norge.

Frittstående
De Historiske Hotel & Spisesteder er en gruppering av 44 frittstående hoteller og restauranter. Medlemmene består av herregårder, herskapshus, gods, store og små trehoteller i jugendstil og gamle skysstasjoner som er gjort om til hotell.

Det som kjennetegner disse stedene er historiefortelling som en ramme for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. De Historiske Hotel & Spisesteder har rundt 50 prosent utenlandske gjester hvert år, og den kulturelle opplevelsen er et kjært innslag blant både utenlandske og norske turister.

Følgende  steder er en del av Matvegen:
Oslo
Statholdergaarden, Værtshuset Bærum Verk, Frognerseteren og Ekebergrestauranten.

Lom
Fossheim Turisthotell

Solvorn i Sogn
Walaker Hotell

Balestrand
Kvikne´s Hotel

Bergen
Fløien Folkerestaurant og Bryggen Tractuersted
 
Os
Solstrand Hotel & Bad

Voss
Fleischer´s Hotel

Utne i Hardanger
Utne Hotel

Geilo
Dr. Holms Hotel
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her