Lanserer Matvegen

En undersøkelse blant tyskere viser at 7 av 10 mener lokal mat og matkultur er viktig for valg av feriemål. Derfor lanseres Matvegen.

Undersøkelsen viser også at turister som besøker Norge, ikke forbinder landet med matopplevelser. Frem til nå har turister kun blitt tilbudt hamburgere, pølser og pommes frites langs norske veier.

Rundreise
Nå lanserer De Historiske Hotel & Spisesteder Matvegen, en rundreise i norsk kulinaria. Den strekker seg fra Oslo i øst til Bergen i vest. Målet er å vise turistene langs norske veier at Norge har mye mer å tilby enn fastfood og ferdigmat.

Felles for hver av stedene langs Matvegen er at de har egne, sesongvarierte menyer basert på utvalgte lokale råvarer og lokal matkultur. Foruten vinlisten, tilbys også et utvalg av norsk akevitt som skal gi turistene en sann smak av Norge.

Frittstående
De Historiske Hotel & Spisesteder er en gruppering av 44 frittstående hoteller og restauranter. Medlemmene består av herregårder, herskapshus, gods, store og små trehoteller i jugendstil og gamle skysstasjoner som er gjort om til hotell.

Det som kjennetegner disse stedene er historiefortelling som en ramme for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. De Historiske Hotel & Spisesteder har rundt 50 prosent utenlandske gjester hvert år, og den kulturelle opplevelsen er et kjært innslag blant både utenlandske og norske turister.

Følgende  steder er en del av Matvegen:
Oslo
Statholdergaarden, Værtshuset Bærum Verk, Frognerseteren og Ekebergrestauranten.

Lom
Fossheim Turisthotell

Solvorn i Sogn
Walaker Hotell

Balestrand
Kvikne´s Hotel

Bergen
Fløien Folkerestaurant og Bryggen Tractuersted
 
Os
Solstrand Hotel & Bad

Voss
Fleischer´s Hotel

Utne i Hardanger
Utne Hotel

Geilo
Dr. Holms Hotel

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen