Lanserer ny matpris

Lanserer ny matpris

Norge har mange matpriser. Nå kommer enda en.
30 Oktober 2013 - 14:11

Norges Varemesse innstifter i samarbeid med Innovasjon Norge en ny matpris som lanseres i forbindelse med Smak 2014: Årets matfunn.

Innovasjon skal være den røde tråden gjennom Smak 2014, der flere nye konkurranser blir lansert. Målet er å vise frem det ypperste av norsk mat og drikke, og skape mer oppmerksomhet om norske råvarer. Sammen med Innovasjon Norge ønsker messearrangørene å kåre Norges mest innovative mat- og drikkeprodukt, skriver handelsbladetfk.no.

Prisen Årets matfunn skal stimulere til nytenkning og fremtidsrettet markedsorientering. Fem produkter nomineres og vil bli stilt ut i området Mat & drikke på Smak 2014. Vinneren kåres på Smaks bransjefest 6. februar 2014, hvor Innovasjon Norge overrekker diplom og premien på kr 50 000.

Bedriftene melder selv på sine produkter til kåringen. Årets matfunn skal ha norsk hovedråvare. Produktet kan være foredlet eller være råvaren selv. Juryen, med Harald Osa som leder, vil legge stor vekt på produktets smak, aroma og konsistens, men også design og emballasje. Produktet må gjerne fortelle en historie, og bør ha potensial til å nå bredt ut. Oppnådde salgsresultater og referanser vil styrke kandidaturet.

Konkurransebidrag med foto av produkt og emballasje sendes Smak 2014, og frist for innsending av bidrag er 1. desember 2013.

LES OGSÅ: Osteprisen til Bondes Marked

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her