Lanserer ny matpris

Lanserer ny matpris

Norge har mange matpriser. Nå kommer enda en.
30 Oktober 2013 - 14:11

Norges Varemesse innstifter i samarbeid med Innovasjon Norge en ny matpris som lanseres i forbindelse med Smak 2014: Årets matfunn.

Innovasjon skal være den røde tråden gjennom Smak 2014, der flere nye konkurranser blir lansert. Målet er å vise frem det ypperste av norsk mat og drikke, og skape mer oppmerksomhet om norske råvarer. Sammen med Innovasjon Norge ønsker messearrangørene å kåre Norges mest innovative mat- og drikkeprodukt, skriver handelsbladetfk.no.

Prisen Årets matfunn skal stimulere til nytenkning og fremtidsrettet markedsorientering. Fem produkter nomineres og vil bli stilt ut i området Mat & drikke på Smak 2014. Vinneren kåres på Smaks bransjefest 6. februar 2014, hvor Innovasjon Norge overrekker diplom og premien på kr 50 000.

Bedriftene melder selv på sine produkter til kåringen. Årets matfunn skal ha norsk hovedråvare. Produktet kan være foredlet eller være råvaren selv. Juryen, med Harald Osa som leder, vil legge stor vekt på produktets smak, aroma og konsistens, men også design og emballasje. Produktet må gjerne fortelle en historie, og bør ha potensial til å nå bredt ut. Oppnådde salgsresultater og referanser vil styrke kandidaturet.

Konkurransebidrag med foto av produkt og emballasje sendes Smak 2014, og frist for innsending av bidrag er 1. desember 2013.

LES OGSÅ: Osteprisen til Bondes Marked

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her