Laveste ølsalg på åtte år

Laveste ølsalg på åtte år

Regntung sommer får skylda for sviktende ølsalg.
01 August 2012 - 16:00

Ølsalget svikter. Ifølge Bryggeriforeningen var ølsalget i juni i år det dårligste siden 2004, og det er får merke tørken mest. Ølsalget på restaurantene gikk ned med 10 prosent i juni år, i forhold til samme tid i fjor.

I juni i år ble det solgt i overkant 22 millioner liter øl på landsbasis, det er en nedgang på rundt én million liter fra samme tid i fjor.

– Ølsalget er veldig avhengig av godt vær. Juni, juli og august er vanligvis gode måneder, forklarer direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen Petter Nome til NRK.no.

Null på polet

De siste ukene har det vært nullvekst av salg på sterkøl og vin på Vinmonopolet.

LES OGSÅ: Mindre fra butikk, mer fra polet

– Flere reiser til Sverige på handeltur når det er dårlig vær. Også alternative salgskanaler som Tax Free tar kundene, fordi flere nordmenn reiser til utlandet nå enn i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen til NRK.no.

Brygger hjemme

Interessen skyter imidlertid i været. Ifølge Dagens Næringsliv vil hjemmebryggere trolig lage 20 millioner halvlitere med øl i 2012.

LES OGSÅ: Vi drikker mer og mer nisjeøl

– Det har vært en vanvittig økning på interessen for hjemmebrygging og mikrobryggerier. Vi ser også at restaurantbransjen satser på brede ølmenyer, sier Nome.

Denne tendensen har eksistert i deler av Europa og USA lenge.

– Norge kommer litt etter. Kortreist nisjeproduksjon av mat har blitt mer populært, og det er naturlig at det skjer med drikkevarer også, sier Nome.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her