Legger igjen 1,5 milliarder i Østfold

Halvannen milliard kroner legges igjen i Østfold av turister som overnatter. Hotellturistene står for en stor del av denne omsetningen i fylket.

- Men det er mye mer å hente, sier fylkestingspolitiker og leder av Reiselivsprogrammet, Helge Kolstad. Han har studert Transportøkonomisk Institutts analyse av reiselivets økonomiske virkning på fylket.
 
Mye arbeid
Analysen er utarbeidet for Reiselivsprogrammet i Østfold, og viser de økonomiske virkningene av turisme. Undersøkelsen baserer seg kun på overnattende turister som er bosatt utenfor Østfold, skriver Fylkeskommunen på sine hjemmesider.
 
Østfold fylke har lagt ned mye arbeid i å få dokumentasjon over reiselivets økonomiske betydning, direkte og indirekte, både på fylkes- og regionnivå. 
 
Til rette
Det viser seg at hotell- og hyttegjester legger igjen like mye penger, selv om det er seks ganger så mange hytteovernattinger i forhold til hotellovernattinger.
 
Dermed er det bare å legge til rette for hotellgjestene. På den måten skapes det arbeidsplasser, og gjestene legger igjen penger.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen