Legger ned i Trøndelag

Skoletilbudet innen restaurant- og matfag i Trøndelagsfylkene krympes.
Redaksjonen
03 Juni 2008 - 12:00

I Sør-Trøndelag var det fra høsten av planlagt et skoletilbud for 224 elever innen restaurant- og matfag, men bare 145 ungdommer har dette som førsteønske.
 
Også på Vg2-tilbudet er det langt færre søkere enn antallet skoleplasser. Det er altså færre som drømmer om å bli kokk eller konditor enn før.
 
Disse opplysningene kommer bare kort tid etter at det ble klart at linjen i Sandnessjøen og i Kragerø legges ned.
 
Legger ned
Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag har vedtatt å redusere skoletilbudet innen restaurant- og matfag.
 
Planlagte klasser ved Ladejarlen, Skjetlein, Frøya, Hitra og Hemne videregående skoler blir lagt ned.
 
Dette begynner å bli et alvorlig problem for bransjen.
 
Færre kokker
Også i Nord-Trøndelag blir det færre kokker i fremtiden. Her er imidlertid ikke reduksjonen i antallet søkere større enn at tilbudene blir opprettholdt.
 
- Vi kan se en liten nedgang i antallet søkere, men vi kommer i gang med tilbudet ved alle skoler hvor dette er planlagt, sier Frank Sjøli, rådgiver i utdanningsavdelingen i Nord-Trøndelag fylkeskommune til adressa.no.
 
Bølger
- Med utgangspunkt i elevenes preferanser, må vi se realitetene i øynene, sier rektor ved Ladejarlen, Trond Hofstad.
 
Han har foreløpig ikke fått endelig beskjed fra fylkeskommunen, men antar at tilbudet vil bli redusert med i alt to klasser og 30 elever fordelt på Vg1 og Vg2.
 
- Alle typer utdanninger går i trender og bølger. Nå er det muligens en vind som blåser i retning av mer studiespesialisering. Men etterspørselen etter unge med restaurant og matfag er stor, så vi håper at søkningen tiltar igjen, sier Hofstad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her