Lettøl er ut

Lettøl er ingen suksess lenger. I alle fall ikke i Stavanger.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 13:00

Det er sviktende interesse for produktet og en promillegrense på 0,2 som har gjort at flere og flere utesteder i Stavanger kutter ut salg av lettøl.
 
Tom Brekke, driftsleder for flere barer i Stavanger, sier de fremdeles selger lettølet som er igjen på lager.
 
Men når dette er utsolgt er det ingen planer om å kjøpe inn mer.
 
- Jeg ser ikke det store behovet for å kjøpe inn lettøl, fordi vi har aldri solgt noen spesielle kvanta av lettøl hos oss. Munkholm er jo et godt alternativ. Den selger vi ganske mye av, så foreløpig forholder vi oss til den, sier Brekke til NRK.
 
Alkoholloven får skylden
Brekke tror den lave interessen for lettøl kan ha noe med den nye alkoholloven å gjøre der promillegrensen er 0,2.
 
- Du kan ikke drikke en lettøl og så kjøre bil - etter som jeg har forstått det. Så da blir det Munkholm, og skal jeg ikke kjøre bil, tar jeg gjerne en vanlig øl, sier Brekke.
 
Også uteplassene Taket og Dickens er blant stedene som har stengt lettølserveringen.
 
Bartender Andy Jones på Dickens mener interessen for lettøl ikke lenger finnes. Og foreløpig har ingen av uteplassene fått negativ tilbakemelding.
 
Slutter ikke
På studenthuset Folken er det imidlertid fremdeles mulig å få lettøl. Bartender Terje Harlo sier de ikke har tenkt å slutte med lettøl med det første.
 
- Vi har stor nok omsetning på lettøl og har ikke noe datosvinn. Vi vil gå inn for å beholde det, sier Harlo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her