Lettøl er ut

Lettøl er ingen suksess lenger. I alle fall ikke i Stavanger.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 13:00

Det er sviktende interesse for produktet og en promillegrense på 0,2 som har gjort at flere og flere utesteder i Stavanger kutter ut salg av lettøl.
 
Tom Brekke, driftsleder for flere barer i Stavanger, sier de fremdeles selger lettølet som er igjen på lager.
 
Men når dette er utsolgt er det ingen planer om å kjøpe inn mer.
 
- Jeg ser ikke det store behovet for å kjøpe inn lettøl, fordi vi har aldri solgt noen spesielle kvanta av lettøl hos oss. Munkholm er jo et godt alternativ. Den selger vi ganske mye av, så foreløpig forholder vi oss til den, sier Brekke til NRK.
 
Alkoholloven får skylden
Brekke tror den lave interessen for lettøl kan ha noe med den nye alkoholloven å gjøre der promillegrensen er 0,2.
 
- Du kan ikke drikke en lettøl og så kjøre bil - etter som jeg har forstått det. Så da blir det Munkholm, og skal jeg ikke kjøre bil, tar jeg gjerne en vanlig øl, sier Brekke.
 
Også uteplassene Taket og Dickens er blant stedene som har stengt lettølserveringen.
 
Bartender Andy Jones på Dickens mener interessen for lettøl ikke lenger finnes. Og foreløpig har ingen av uteplassene fått negativ tilbakemelding.
 
Slutter ikke
På studenthuset Folken er det imidlertid fremdeles mulig å få lettøl. Bartender Terje Harlo sier de ikke har tenkt å slutte med lettøl med det første.
 
- Vi har stor nok omsetning på lettøl og har ikke noe datosvinn. Vi vil gå inn for å beholde det, sier Harlo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her