Lettvin fra Lindemans

Lindemans lanserer en vin med mindre kalorier på det norske markedet.

Vinen heter Lindemans Early Harvest og er lettere både på kalorier og alkohol. Vinen er frisk, med bløte tanniner og har karakter av kirsebær, plomme og krydder. Alkoholandelen er på rundt 9 prosent.
 
Hverdagsvin
- Vinmakerne har vært opptatt av å lage en vin som tar vare på vinens positive helseeffekter samtidig som alkohol- og sukkernivået er redusert. Lindemans Early Harvest er lett og frisk, noe som gjør at den egner seg godt til hverdags, sier Brand Manager Petter Wærsten i V&S Norway i en pressemelding.
 
Endret mønster
Nordmenn drikker mer vin enn noen gang og drikkemønsteret har endret seg de siste årene.
 
Nå er det kontinentale drikkevaner som gjelder, noe som innebærer at det har blitt vanligere å kose seg med et glass vin i hverdagen.
 
Samtidig har fokuset på en sunnere livsstil økt betraktelig. Øl med mindre alkohol har blitt en suksess, og nå står vinkategorien for tur.
 
Høstes tidligere
Lindemans Early Harvest er laget på druer som er høstet tidligere enn normalt. Dermed får druene et lavere sukker- og alkoholnivå. Etter at druene har blitt forsiktig presset og knust, blir de gjæret kjølig for å bevare karakteren av kirsebær, plomme og krydder.
 
Vinen lagres kun kort tid på eikefat for å bevare friskheten og for å gi bløte tanniner. 
 
Lindemans Early Harvest har 9 prosent alkoholinnhold og inneholder 30 prosent færre kalorier enn bestselgeren Lindemans Bin 50 Shiraz. Vinen er laget på Shiraz-druen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen