Lettvin fra Lindemans

Lindemans lanserer en vin med mindre kalorier på det norske markedet.
Redaksjonen
29 Januar 2008 - 11:00

Vinen heter Lindemans Early Harvest og er lettere både på kalorier og alkohol. Vinen er frisk, med bløte tanniner og har karakter av kirsebær, plomme og krydder. Alkoholandelen er på rundt 9 prosent.
 
Hverdagsvin
- Vinmakerne har vært opptatt av å lage en vin som tar vare på vinens positive helseeffekter samtidig som alkohol- og sukkernivået er redusert. Lindemans Early Harvest er lett og frisk, noe som gjør at den egner seg godt til hverdags, sier Brand Manager Petter Wærsten i V&S Norway i en pressemelding.
 
Endret mønster
Nordmenn drikker mer vin enn noen gang og drikkemønsteret har endret seg de siste årene.
 
Nå er det kontinentale drikkevaner som gjelder, noe som innebærer at det har blitt vanligere å kose seg med et glass vin i hverdagen.
 
Samtidig har fokuset på en sunnere livsstil økt betraktelig. Øl med mindre alkohol har blitt en suksess, og nå står vinkategorien for tur.
 
Høstes tidligere
Lindemans Early Harvest er laget på druer som er høstet tidligere enn normalt. Dermed får druene et lavere sukker- og alkoholnivå. Etter at druene har blitt forsiktig presset og knust, blir de gjæret kjølig for å bevare karakteren av kirsebær, plomme og krydder.
 
Vinen lagres kun kort tid på eikefat for å bevare friskheten og for å gi bløte tanniner. 
 
Lindemans Early Harvest har 9 prosent alkoholinnhold og inneholder 30 prosent færre kalorier enn bestselgeren Lindemans Bin 50 Shiraz. Vinen er laget på Shiraz-druen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her