Lever på hotellfrokost

Hotellfrokosten er gratis i Stavanger. Det benytter gjestene seg av. Til de grader.
Redaksjonen
08 August 2008 - 16:52

Frokostbordet blir nemlig raidet av sultne turister som putter det meste i lommer og vesker. Når de forlater frokostsalen har de lommene fulle av alt som kan pakkes.
 
- Kuvertsmør, nugatti, syltetøy, kaviar og egg, forteller kjøkkensjef Allan Jarnes på Thon Hotell.
 
Skilt
Det har gått såpass langt at skilt er satt opp.
 
De groveste turistene får tilsnakk. Men lite nytter.
 
- Du gir nesten opp å diskutere med dem. De bare kikker uforstående på deg og later som om de ikke forstår, sier Jarnes.
 
På benken står et skilt om nistesmøring, men det blir ofte oversett av hotellets gjester.
 
- Våre gjester kan smøre niste, men da må de betale femti kroner. Det er det ikke mange som gjør, sier Jarnes til Rogalands Avis.
 
Spanjolene verst
Franske turister holder seg til skikk og bruk, mens spanjolene er verst, i ifølge hoteller avisen har vært i kontakt med.
 
- Spanjolene er ekstreme. De forsyner seg gjerne tre-fire ganger, og blir sittende til buffeen er tom, foreller Lene Larsen, kokk ved Clarion Hotell.
 
- Tyskerne, derimot, er utrolige til å hamstre. Det er ikke måte på hva som får plass i lommer og vesker. En gang var det en som tok med seg en stor ananas som vi hadde i dekorasjonen, sier Larsen.
 
Svinn
Det er spesielt om sommeren at frokostbudsjettet går opp. Store busslaster med flere hundre gjester er blant dem som forsyner seg grovest.
 
- Hvis vi har 200-300 bussturister regner vi mat til 400-500 gjester, sier Larsen.
 
- Vi har selvfølgelig ikke noe imot at gjestene våre spiser. De skal for all del ikke gå sultne. Problemet er at de forsyner seg med mye mer enn det de klarer å få ned. De lar gjerne to tredjedeler ligge igjen, og alt det må vi bare kaste, forteller kokken.
 
Tiltak
For å unngå at turistene nasker med seg mat er det innført flere tiltak på Clarion Hotell. Hovmester Malin Tjørhom mener dette har gjort det vanskeligere for turister å stappe lommene fulle.
 
- Før hadde vi porsjonsbeger med yoghurt, og små kuvertpakker med smør og syltetøy. Det har vi måtte slutte med, og det gjør det vanskeligere for gjestene å naske, sier Tjørhom.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her