Lever på hotellfrokost

Hotellfrokosten er gratis i Stavanger. Det benytter gjestene seg av. Til de grader.

Frokostbordet blir nemlig raidet av sultne turister som putter det meste i lommer og vesker. Når de forlater frokostsalen har de lommene fulle av alt som kan pakkes.
 
- Kuvertsmør, nugatti, syltetøy, kaviar og egg, forteller kjøkkensjef Allan Jarnes på Thon Hotell.
 
Skilt
Det har gått såpass langt at skilt er satt opp.
 
De groveste turistene får tilsnakk. Men lite nytter.
 
- Du gir nesten opp å diskutere med dem. De bare kikker uforstående på deg og later som om de ikke forstår, sier Jarnes.
 
På benken står et skilt om nistesmøring, men det blir ofte oversett av hotellets gjester.
 
- Våre gjester kan smøre niste, men da må de betale femti kroner. Det er det ikke mange som gjør, sier Jarnes til Rogalands Avis.
 
Spanjolene verst
Franske turister holder seg til skikk og bruk, mens spanjolene er verst, i ifølge hoteller avisen har vært i kontakt med.
 
- Spanjolene er ekstreme. De forsyner seg gjerne tre-fire ganger, og blir sittende til buffeen er tom, foreller Lene Larsen, kokk ved Clarion Hotell.
 
- Tyskerne, derimot, er utrolige til å hamstre. Det er ikke måte på hva som får plass i lommer og vesker. En gang var det en som tok med seg en stor ananas som vi hadde i dekorasjonen, sier Larsen.
 
Svinn
Det er spesielt om sommeren at frokostbudsjettet går opp. Store busslaster med flere hundre gjester er blant dem som forsyner seg grovest.
 
- Hvis vi har 200-300 bussturister regner vi mat til 400-500 gjester, sier Larsen.
 
- Vi har selvfølgelig ikke noe imot at gjestene våre spiser. De skal for all del ikke gå sultne. Problemet er at de forsyner seg med mye mer enn det de klarer å få ned. De lar gjerne to tredjedeler ligge igjen, og alt det må vi bare kaste, forteller kokken.
 
Tiltak
For å unngå at turistene nasker med seg mat er det innført flere tiltak på Clarion Hotell. Hovmester Malin Tjørhom mener dette har gjort det vanskeligere for turister å stappe lommene fulle.
 
- Før hadde vi porsjonsbeger med yoghurt, og små kuvertpakker med smør og syltetøy. Det har vi måtte slutte med, og det gjør det vanskeligere for gjestene å naske, sier Tjørhom.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen