Lever på hotellfrokost

Hotellfrokosten er gratis i Stavanger. Det benytter gjestene seg av. Til de grader.
Redaksjonen
08 August 2008 - 16:52

Frokostbordet blir nemlig raidet av sultne turister som putter det meste i lommer og vesker. Når de forlater frokostsalen har de lommene fulle av alt som kan pakkes.
 
- Kuvertsmør, nugatti, syltetøy, kaviar og egg, forteller kjøkkensjef Allan Jarnes på Thon Hotell.
 
Skilt
Det har gått såpass langt at skilt er satt opp.
 
De groveste turistene får tilsnakk. Men lite nytter.
 
- Du gir nesten opp å diskutere med dem. De bare kikker uforstående på deg og later som om de ikke forstår, sier Jarnes.
 
På benken står et skilt om nistesmøring, men det blir ofte oversett av hotellets gjester.
 
- Våre gjester kan smøre niste, men da må de betale femti kroner. Det er det ikke mange som gjør, sier Jarnes til Rogalands Avis.
 
Spanjolene verst
Franske turister holder seg til skikk og bruk, mens spanjolene er verst, i ifølge hoteller avisen har vært i kontakt med.
 
- Spanjolene er ekstreme. De forsyner seg gjerne tre-fire ganger, og blir sittende til buffeen er tom, foreller Lene Larsen, kokk ved Clarion Hotell.
 
- Tyskerne, derimot, er utrolige til å hamstre. Det er ikke måte på hva som får plass i lommer og vesker. En gang var det en som tok med seg en stor ananas som vi hadde i dekorasjonen, sier Larsen.
 
Svinn
Det er spesielt om sommeren at frokostbudsjettet går opp. Store busslaster med flere hundre gjester er blant dem som forsyner seg grovest.
 
- Hvis vi har 200-300 bussturister regner vi mat til 400-500 gjester, sier Larsen.
 
- Vi har selvfølgelig ikke noe imot at gjestene våre spiser. De skal for all del ikke gå sultne. Problemet er at de forsyner seg med mye mer enn det de klarer å få ned. De lar gjerne to tredjedeler ligge igjen, og alt det må vi bare kaste, forteller kokken.
 
Tiltak
For å unngå at turistene nasker med seg mat er det innført flere tiltak på Clarion Hotell. Hovmester Malin Tjørhom mener dette har gjort det vanskeligere for turister å stappe lommene fulle.
 
- Før hadde vi porsjonsbeger med yoghurt, og små kuvertpakker med smør og syltetøy. Det har vi måtte slutte med, og det gjør det vanskeligere for gjestene å naske, sier Tjørhom.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her