Leverer vintertomater

Tre blad Wiig skal erobre Norge med vintertomater.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 22:47

For nå er det klart at Jone Wiig, Kåre Wiig og Jøran Wiig skal fore hele landet med vintertomater.
 
Tomatsatsingen er et samarbeid mellom de tre Wiig-gartnerne og butikkjeden Coop.
 
Krig mot import
- Vi vil slå et slag for den norske tomaten, også på vinteren. Dette er en krig mot importen, sier Kåre Wiig i Wiig Gartneri til Jærbladet.
 
Han skal nå produsere piccolo-tomater for hele landet, også om vinteren. Kollega Jone Wiig har prøvd vintertomater før. Det resulterte i personlige brev fra fornøyde kunder.
 
- De skrøt av kvaliteten. Men vintersatsingen koster. Jeg regner med en investering på én million per mål, og så kommer driftsutgifter i tillegg, sier Jone Wiig.
 
Formel 1
De tre tomatbøndene er glade for å samarbeide. Og så er de raske med å understreke at de ikke ser på hverandre som konkurrenter.
 
- Vi leverer forskjellige tomater. Dessuten lever vi ved siden av hverandre, og det vil vi fortsette med, sier Jone Wiig og smiler.
 
Jøran Wiig karakteriserer vinterdyrking av tomater som tomatdyrkingens Formel 1.
 
Fallhøyde
- Det skal lite til før det går galt. Så fallhøyden er stor, sier han. Han skal levere klasetomater.
 
I vinter blir de å få i Rogaland og Agder-fylkene, mens kollegaenes tomater skal sendes til hele landet.
 
Enerett
Produksjonen denne vinteren går til Coop-systemet. Men Kåre Wiig er ganske sikker på at de andre butikkjedene kommer etter.
 
- Folk er villig til å betale litt ekstra for norske tomater, sier han, og anslår at det betyr et sted mellom 25 til 50 prosent dyrere pris. Salgssjef John Thysse hos Coop er glad for å ha fått med seg bøndene på tomatsatsingen.
 
- Vi går i bresjen. Nå kan vi tilby noe våre konkurrenter ikke har tilgang til foreløpig. Jeg regner med at vi får dekket hele landet med jærske tomater fra nyttår, sier Thysse.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her