Linie Award-finalister klare

Seks finalister er klare til å konkurrere i Linie Award hvor utfordringen er å lage den beste sjømatretten til vår mest internasjonale linjeakevitt, Lysholm Linie.

Det er sterke utfordrere som skal sette hverandre stevne i finalen i Linie Award. De seks finalistene som er plukket ut blant de mange innsendte forslagene hører hjemme blant landets dyktigste kokker med lang erfaring fra lignende konkurranser. Det kommer derfor til å bli tett i teten når de den 20. september skal lage sine respektive forslag til den beste sjømatretten til Lysholm Linie.

Det er første gang på norsk jord at det arrangeres en kokkekonkurranse hvor akevitt skal kombineres med sjømat. På denne måten ønsker arrangøren og akevittprodusent Arcus å flytte fokus for denne allsidige akevitten bort fra den tradisjonelle julematen.

Finalen foregår på Grand Hotel i Oslo med et feststemt publikum til stede, og finalistene er:
w Jørgen Kolderup , kjøkkensjef, Kreativ Catering, Oslo
w Ole Alexander Jacobsen , kokk, Bølgen & Moi, Stavanger
w Tommy Raanti , Souschef, Grand Hotel Terminus, Bergen
w Frode Alræk , kokk, Søtt & Salt/Bagatelle, Bergen/Oslo
w Egil Ohm , kokk, NB Sørensen, Stavanger
w Fredrik Solberg , kokk, Refsnes Gods, Moss

Den som vinner kan se frem til to ukers reise og opphold på et trestjerners kjøkken i Frankrike, nærmere bestemt Troisgros i Roanne - og en avslappende middag for to på samme sted. Men også nest beste kandidat belønnes tilsvarende, men da på et tostjerners sted, eller rettere sagt to. Først én uke på Edsbacka utenfor Stockholm og deretter én uke på Bagatelle i Oslo. Ikke så unaturlig siden juryen ledes av Eyvind Hellstrøm.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen