Lise Finckenhagen Årets Hulda 2004

Det var Lise Finckenhagen (28) fra Oslo som i skarp konkurranse med fem andre finalister gikk av med seieren som årets kvinnelige kokk - Årets Hulda 2004.
Redaksjonen
22 November 2004 - 16:00

Konkurransen som ble holdt på Publikumsmessen på Lillestrøm og som arrangeres av Kokkenes Mesterlaug Oslo, Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker, Sportex og Tine, hadde i år Bagatelle-sjefen Eyvind Hellstrøm som hoveddommer.

Det er andre gang årets kvinnelige kokk utpekes. Hensikten er å synliggjøre den kompetansen som det voksende antallet kvinner i restaurantkjøkken og storhusholdning besitter.

Hoveddommer Eyvind Hellstrøm kunne fortelle at konkurransen hadde meget jevnt og høyt nivå, og at utfordringen for kokkene var å levere like bra kvalitet på både forrett, hovedrett og dessert.
- Det må vises stor allsidighet og kreativitet for vinne, sier Hellstrøm, som var imponert. - Dette er generelt sett et bra nivå, og det blir bedre og bedre for hvert år. I dag ble det servert 3-4 retter som jeg uten tvil kunne ha servert på Bagatelle, sier Eyvind Hellstrøm - som selv har to stjerner i Guide Michelin.

Lise Finckenhagen - som bl.a. jobber som TV-kokk på NRK frokost-tv, strålte over seieren.
- Dette var fantastisk morsomt! Og denne pokalen er jo enorm, den skal nok bli temmelig synlig på peishylla, sier Finckenhagen, som begynte som lærling på Bagatelle som 16-åring. I menyen la hun vekt på det norske.
- For meg var det viktig å trekke frem de fine norske råvarene, slik som piggvar, kongekrabbe og kamskjell, og så jobbet jeg meg frem ut fra det, sier Lise Finckenhagen. Hennes meny bestod av kamskjell Melba med blomkål couscous som forrett, piggvar Gremolata som hovedrett og ny araguani sacher som dessert.

Finckenhagen fikk førstepremien utdelt av Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig. På andreplass kom Kari Innerå (22), fra restauranten En smak av Oliven i Harstad, fulgt av Nina Kristoffersen (27), som arbeider ved restaurant Ylajali i Oslo.
 

På delt fjerdeplass kom de andre landsfinalistene:
w Charlotte Mohn (26 år), Opaker Gård, Kirkenær/ 2 Kokker Partyservice ANS
w Christine Sandven Skorpen (24 år), Eurest/Norsk Hydro, Bergen
w Siv Hilde Lillehaug (41 år), Nordland Fiskerifagskole, Gravdal, Lofoten

Navnet Årets Hulda
Hulda Garborg var en pioner på så mangt, også hva mat angikk. "Lær globalt, men praktiser nasjonalt" skrev hun. Hulda Garborg reiste mye i andre land. Hun tok til seg mye inspirasjon. Hun så hvordan folk var naturlig stolte av sin egen mat, av råvarene sine og av hele sin matkultur. Og hun så at det var kvinnene som hadde ansvaret for mat og familiens ve og vel i så måte. Dette er verdier vi mener hører hjemme i denne konkurransen.

Norge sitter på mange dyktige kokkekvinner. Det er på tide å få dem fram i konkurranselyset.

Årets Hulda ble første gang arrangert i 2003. Det ble en suksess. De konkurrerende kokkejentene hadde en slitsom dag som samtlige syntes at var utrolig morsomt og utfordrende. Resultatene ble meget bra.

Gunn Beate Helgås fra Mathuset Solvold i Sandefjord gikk av med fjorårets seier. Det var hennes andre konkurranse. Sjefen hennes, ingen ringere enn Odd Ivar Solvold, var ikke i tvil når han gikk inn for å stimulere den flinke jenta til å delta i Årets Hulda.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her