Lista over syndere i Fredrikstad

Da Mattilsynet gjennomførte kontroll i Fredrikstad i helgen ble det avdekket graverende forhold. Hankø Fjordhotells kjøkken ble stengt på flekken.
Redaksjonen
26 November 2009 - 10:00

Graverende feil på 15 av 19 utesteder i Sarpsborg og Fredrikstad var det nedslående resultatet av en kontroll lørdag kveld og natt. Her er lista over de serveringsstedene som fikk anmerkinger i Fredrikstad i følge www.demokraten.no.

Hankø Fjordhotell
- Måtte stenge kjøkkenet med umiddelbar virkning
Utilstrekkelig kjølekapasitet, manglende opplæring, ren- og vedlikehold, dårlig oppbevaring og mangelfull temperaturkontroll med mat

Mother India
- Kylling til tining på skittent tregulv i bakgårdslager og manglende toalett for ansatte
- Kjøkkenet stengt på grunn manglende renhold, orden og vedlikehold
- Mangler ved kjølelagring av næringsmidler

Oasen Food & Lounge
- Kjøkkenet stengt på grunn av manglende renhold og orden

Darins Pizza
- Restauranten hadde ikke meldt til Mattilsynet før oppstart, og manglet dertil internkontroll

Nelly Kebab House
- Her var det for liten kjølekapasitet i forhold til mengden næringsmidler de hadde lagret i virksomheten

Restaurant China
- Restauranten fikk pålegg om å vaske ned og rydde kjøkken og tilhørende rom i løpet av helgen
- Ansatte i sine egne klær på jobb, og matvarer var veldig dårlig merket. Både kjøkken og lager var generelt skitne

Restaurant Major-Stuen
- Dårlig kjølekapasitet, en gjenganger
- Råvarer, blomster med blomsterjord og varmebehandlet mat lagret sammen
- Smittefarlige forhold
- Dårlig nedkjøling av varmebehandlede næringsmidler
- Personaltoalett blokkert
- Mangler ved mottak av lettbedervelige varer
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her