Lista over syndere i Fredrikstad

Da Mattilsynet gjennomførte kontroll i Fredrikstad i helgen ble det avdekket graverende forhold. Hankø Fjordhotells kjøkken ble stengt på flekken.
Redaksjonen
26 November 2009 - 10:00

Graverende feil på 15 av 19 utesteder i Sarpsborg og Fredrikstad var det nedslående resultatet av en kontroll lørdag kveld og natt. Her er lista over de serveringsstedene som fikk anmerkinger i Fredrikstad i følge www.demokraten.no.

Hankø Fjordhotell
- Måtte stenge kjøkkenet med umiddelbar virkning
Utilstrekkelig kjølekapasitet, manglende opplæring, ren- og vedlikehold, dårlig oppbevaring og mangelfull temperaturkontroll med mat

Mother India
- Kylling til tining på skittent tregulv i bakgårdslager og manglende toalett for ansatte
- Kjøkkenet stengt på grunn manglende renhold, orden og vedlikehold
- Mangler ved kjølelagring av næringsmidler

Oasen Food & Lounge
- Kjøkkenet stengt på grunn av manglende renhold og orden

Darins Pizza
- Restauranten hadde ikke meldt til Mattilsynet før oppstart, og manglet dertil internkontroll

Nelly Kebab House
- Her var det for liten kjølekapasitet i forhold til mengden næringsmidler de hadde lagret i virksomheten

Restaurant China
- Restauranten fikk pålegg om å vaske ned og rydde kjøkken og tilhørende rom i løpet av helgen
- Ansatte i sine egne klær på jobb, og matvarer var veldig dårlig merket. Både kjøkken og lager var generelt skitne

Restaurant Major-Stuen
- Dårlig kjølekapasitet, en gjenganger
- Råvarer, blomster med blomsterjord og varmebehandlet mat lagret sammen
- Smittefarlige forhold
- Dårlig nedkjøling av varmebehandlede næringsmidler
- Personaltoalett blokkert
- Mangler ved mottak av lettbedervelige varer
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her