Liv i Mets-bygget

Det blir likevel liv i Mets-bygget i Fredrikstad.

Nylig ble det klart at to leietagere valgte å trekke seg .
 
Men nå er atter nye leietagere på plass, og de skal gi stedet en real ansiktsløftning.
 
Moro skyld
- Det er litt for moro skyld at vi gjør dette. Nå skal jeg endelig få mulighet til å se hva det innebærer å drive restaurant på brygga i Fredrikstad, sier Zafar Iqbal Raja.
 
Raja og Sunil Sharma, eier av Peppes Pizza i Fredrikstad, har gått sammen om å leie lokalene som tidligere har huset Mets og Dr. Jonsen.
 
God stemning
- Det vil bli et trendy og stilfullt design. For å ligge litt foran, har vi hentet inspirasjon fra blant annet utelivsbransjen i Oslo. Men vi satser likevel på å bevare den gode stemningen, sier Chris Grøtvedt.
 
Sammen med tre andre skal han stå for den daglige driften. Samtlige har bakgrunn fra bransjen. Det blir drift i både første og andre etasje.
 
Nytt kjøkken
Ifølge Raja skal mellom 20 og 30 arbeide på de to utestedene, ferievikarer inkludert.
 
Blant nyervervelsene i det gamle Mets-lokalet, er et splitter nytt kjøkken.
 
- Når to restauranteiere går sammen om å starte restaurant, blir det ikke noe dårlig mat. Det kan jeg garantere, sier Raja.
 
Ifølge Grøtvedt satses det på enkel mat til en grei pris.
 
- Vi vil nok ikke tilby femretters middag, men god mat som hører naturlig med når man hygger seg på brygga, sier han til Fredrikstad Blad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen