Liv i Mets-bygget

Det blir likevel liv i Mets-bygget i Fredrikstad.
Redaksjonen
26 Mars 2009 - 15:00

Nylig ble det klart at to leietagere valgte å trekke seg.
 
Men nå er atter nye leietagere på plass, og de skal gi stedet en real ansiktsløftning.
 
Moro skyld
- Det er litt for moro skyld at vi gjør dette. Nå skal jeg endelig få mulighet til å se hva det innebærer å drive restaurant på brygga i Fredrikstad, sier Zafar Iqbal Raja.
 
Raja og Sunil Sharma, eier av Peppes Pizza i Fredrikstad, har gått sammen om å leie lokalene som tidligere har huset Mets og Dr. Jonsen.
 
God stemning
- Det vil bli et trendy og stilfullt design. For å ligge litt foran, har vi hentet inspirasjon fra blant annet utelivsbransjen i Oslo. Men vi satser likevel på å bevare den gode stemningen, sier Chris Grøtvedt.
 
Sammen med tre andre skal han stå for den daglige driften. Samtlige har bakgrunn fra bransjen. Det blir drift i både første og andre etasje.
 
Nytt kjøkken
Ifølge Raja skal mellom 20 og 30 arbeide på de to utestedene, ferievikarer inkludert.
 
Blant nyervervelsene i det gamle Mets-lokalet, er et splitter nytt kjøkken.
 
- Når to restauranteiere går sammen om å starte restaurant, blir det ikke noe dårlig mat. Det kan jeg garantere, sier Raja.
 
Ifølge Grøtvedt satses det på enkel mat til en grei pris.
 
- Vi vil nok ikke tilby femretters middag, men god mat som hører naturlig med når man hygger seg på brygga, sier han til Fredrikstad Blad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her