LO bruker uorganiserte

LO-eide Sørmarka kurs- og konferansesenter utenfor Oslo bruker servitører og renholdere uten tariffavtale.

I flere måneder har Fellesforbundet, som organiserer hotell- og restaurantansatte, prøvd å få avtale med Grata Personal, som leier ut medarbeidere til Sørmarka kurs- og konferansesenter, til å inngå tariffavtale for sine ansatte, skriver www.frifagbevegelse.no .

Liv og lære
Nettstedet til forbundets medlemsblad, Magasinet for fagorganiserte, la i helgen ut omfattende dokumentasjon, på hvordan selskapet trenerer alle forsøk på å få i stand en avtale.

Grata Personal er samme selskap som forsynte Oslo Kongressenter, som ligger i Folkets Hus på Youngstorget i Oslo, med servitører som jobbet uten tariffavtale under LOs egen kongress i mai i år. Da lovet LOs hovedkasserer, Bente Halvorsen, å ordne opp.

Det skjedde også, og Grata fikk ikke fornyet sin avtale da den løp ut i juni. Ved LO-eide Sørmarka er imidlertid situasjonen en annen. Kurs- og konferansesenteret som skolerer fagbevegelsens tillitsvalgte om hvordan lønns- og arbeidsvilkår skal være, bruker selv et selskap som ikke ønsker at de ansatte skal ha ordnede forhold skriver www.frifagbevegelse.no .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen