Lokal mat ga økt omsetning

Ombygging og satsing på lokal mat gjorde at Selbusjøen Hotell & Gjestegård økte omsetningen med nesten 12 prosent i fjor.
Redaksjonen
24 Januar 2008 - 14:00

Og i år blir det en enda større satsing.
 
20 år
Det er snart 20 år siden Arild og Toril Øien ønsket velkommen til Selbusjøen Hotell & Gjestegård for første gang.
 
Nå ser det ut til at ting går på skinner.
 
Driftsselskapet hadde en omsetning på over 12 millioner kroner i 2006. Tallene for 2007 er ikke klare ennå, men hotellsjefen forteller om kraftig vekst, og at det samme forventes i år, skriver Selbyggen.
 
Mer økning
- Når man pusser opp og investerer som vi har gjort, så må en sette seg mål. De ble innfridd i 2007, og vi regner med like stor vekst i år. Nå gjelder det å komme i gang med arbeidet som må gjøres, sier Øien.
 
Hotellet har nettopp ansatt ny kjøkkensjef. Stig Johansen er opprinnelig fra Mausundvær, og har lærlingetiden ved Rica Nidelven i Trondheim.
 
Historisk
Gjestegården er med i De historiske hoteller, en kjede som setter store krav både til historisk stemning og mat og drikke som tilbys. Kortreist og sporbar mat har vært en trend en stund, og på dette området skal det satses det ekstra mye framover.
 
Gastronomisk matvei
- Frem til sommeren skal vi være med på å utvikle prosjektet Matvegen - en gastronomisk reise i Norge, der de enkelte hotellene skal utnytte råstoff fra regionen enda bedre. Her i Selbu skal vi blant annet bruke lam, hjort, rein, selbuost, ørret fra Selbusjøen og røye fra Tydalsfisk, og rettene skal utvikles i tiden framover, sier Øien.
 
Gjennom prosjektet får gjestegården ekstra markedsføring både på nett og på messer blant annet, men hotellene samarbeider også i utviklingsarbeidet. Blant annet ved at kjøkkensjefene har samlinger og kontakt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her