Lokal mat ga økt omsetning

Ombygging og satsing på lokal mat gjorde at Selbusjøen Hotell & Gjestegård økte omsetningen med nesten 12 prosent i fjor.
Redaksjonen
24 Januar 2008 - 13:00

Og i år blir det en enda større satsing.
 
20 år
Det er snart 20 år siden Arild og Toril Øien ønsket velkommen til Selbusjøen Hotell & Gjestegård for første gang.
 
Nå ser det ut til at ting går på skinner.
 
Driftsselskapet hadde en omsetning på over 12 millioner kroner i 2006. Tallene for 2007 er ikke klare ennå, men hotellsjefen forteller om kraftig vekst, og at det samme forventes i år, skriver Selbyggen.
 
Mer økning
- Når man pusser opp og investerer som vi har gjort, så må en sette seg mål. De ble innfridd i 2007, og vi regner med like stor vekst i år. Nå gjelder det å komme i gang med arbeidet som må gjøres, sier Øien.
 
Hotellet har nettopp ansatt ny kjøkkensjef. Stig Johansen er opprinnelig fra Mausundvær, og har lærlingetiden ved Rica Nidelven i Trondheim.
 
Historisk
Gjestegården er med i De historiske hoteller, en kjede som setter store krav både til historisk stemning og mat og drikke som tilbys. Kortreist og sporbar mat har vært en trend en stund, og på dette området skal det satses det ekstra mye framover.
 
Gastronomisk matvei
- Frem til sommeren skal vi være med på å utvikle prosjektet Matvegen - en gastronomisk reise i Norge, der de enkelte hotellene skal utnytte råstoff fra regionen enda bedre. Her i Selbu skal vi blant annet bruke lam, hjort, rein, selbuost, ørret fra Selbusjøen og røye fra Tydalsfisk, og rettene skal utvikles i tiden framover, sier Øien.
 
Gjennom prosjektet får gjestegården ekstra markedsføring både på nett og på messer blant annet, men hotellene samarbeider også i utviklingsarbeidet. Blant annet ved at kjøkkensjefene har samlinger og kontakt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her