Lokal mat på Rica

Nå blir det mer lokalprodusert mat på menyen på Rica Sunnfjord Hotel. Hotellet er ett av åtte hoteller i Norge som er med i et samarbeid med landbruket.
Redaksjonen
21 September 2007 - 15:00

Tanken er å tilby gjestene opplevelser gjennom maten.
 
I dag har konferansegjester tilbud om å besøke et lokalt hjortesenter, men i fremtiden kan man servere gjestene mat og ta dem med til produsenten senere.
 
69 leverandører
Samarbeidet heter Lokalmat på Menyen og startet i april 2006. KSL Matmerk og Rica Hotels har valgt ut 69 lokale leverandører til prosjektet. I dag er det åtte Ricahotell som er med i samarbeidet, men det kan bli flere.
 
Lokalt utgangspunkt
I utgangspunktet blir maten bare servert lokalt, men alle hotellene står fritt til å bestille fra alle produsentene, i følge NRK Sogn og Fjordane.
 
Maten blir servert i både frukost-, lunsj- og middagsbuffetene på hotellet, i tillegg til à la carte-menyen. Det vil komme frem hvor maten kommer fra i menyen, men også ved hjelp av små skilt på buffeten.
 
Faste leveranser
Kandal Kjøtt er en av leverandørene som er med på prosjektet. De skal levere kjekjøtt og speket geit. Bjørn Nygård, som startet med gårdsmatproduksjon i det små, seier opplegget virker seriøst. Han håper på sikt på faste leveranser, og at hotellet skal bli en stor kunde.
 
- Å få et hotell som kunde er viktig for omsetningen av ferskt kjøtt. Privatkunder kjøper mer bearbeidede produkter, sier Nygård.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her