Luftig satsing i Horten

Løytnant Dons Kafe og Pianobar er Hortens nyeste tilskudd i utelivsbransjen. Det nye utestedet åpner i de gamle lokalene til Sko-Karlsen.
Redaksjonen
22 Oktober 2009 - 15:04

Hans Fleischer Dons, løytnanten som med flyet Start fløy fra Borre til Fredrikstad, var første nordmann til å føre et fly. Nå får han et utested oppkalt etter seg. Med Løytnant Dons Kafe og Pianobar ønsker nemlig eierne Jan Frogner og Steinar Engemoen å servere mer enn bare drikke. Det skriver www.gjengangeren.no.

- Vi ønsker å vise lokalhistorien og synliggjøre historien fra flyfabrikken så godt vi kan, sier Jan Frogner til avisen.

På veggene i Løytnant Dons Kafe og Pianobar vil det henge lokalhistoriske bilde. Tapeten skal være selvlagd med gamle svart/hvitt-bilder fra Møringa.

Serveringsstedet vil operere som kafé på dagtid og utested på kveldstid, og skal være et hyggelig sted for de litt mer voksne.

- Det blir på ingen måte et diskotek. Det skal være et litt rolig sted der det går an å prate, og målgruppa er godt voksne som ikke ønsker å gå på et diskotek, sier Frogner til avisen.
Håpet er derfor god stemning rundt pianoet. På veggen vil det henge gitarer som spillelystne kan ta ned for å klimpre på, og i andre etasje er det planer om lokale utstillinger. På parkeringsplassen utenfor er det planer om uteservering.

- Vi vil lage et hyggelig sted ved hjelp av enkle midler, sier Frogner.
Løytnant Dons Kafe og Pianobar vil dermed bli det andre nye serveringsstedet som åpner i år. Horten har vist seg som et vanskelig sted å drive utested, men Frogner frykter ikke at markedsgrunnlaget kan bli få lite med enda et utested.

Åpningsdato er ikke satt ennå, men det blir trolig før jul.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her