Luftig satsing i Horten

Løytnant Dons Kafe og Pianobar er Hortens nyeste tilskudd i utelivsbransjen. Det nye utestedet åpner i de gamle lokalene til Sko-Karlsen.

Hans Fleischer Dons, løytnanten som med flyet Start fløy fra Borre til Fredrikstad, var første nordmann til å føre et fly. Nå får han et utested oppkalt etter seg. Med Løytnant Dons Kafe og Pianobar ønsker nemlig eierne Jan Frogner og Steinar Engemoen å servere mer enn bare drikke. Det skriver www.gjengangeren.no .

- Vi ønsker å vise lokalhistorien og synliggjøre historien fra flyfabrikken så godt vi kan, sier Jan Frogner til avisen.

På veggene i Løytnant Dons Kafe og Pianobar vil det henge lokalhistoriske bilde. Tapeten skal være selvlagd med gamle svart/hvitt-bilder fra Møringa.

Serveringsstedet vil operere som kafé på dagtid og utested på kveldstid, og skal være et hyggelig sted for de litt mer voksne.

- Det blir på ingen måte et diskotek. Det skal være et litt rolig sted der det går an å prate, og målgruppa er godt voksne som ikke ønsker å gå på et diskotek, sier Frogner til avisen.
Håpet er derfor god stemning rundt pianoet. På veggen vil det henge gitarer som spillelystne kan ta ned for å klimpre på, og i andre etasje er det planer om lokale utstillinger. På parkeringsplassen utenfor er det planer om uteservering.

- Vi vil lage et hyggelig sted ved hjelp av enkle midler, sier Frogner.
Løytnant Dons Kafe og Pianobar vil dermed bli det andre nye serveringsstedet som åpner i år. Horten har vist seg som et vanskelig sted å drive utested, men Frogner frykter ikke at markedsgrunnlaget kan bli få lite med enda et utested.

Åpningsdato er ikke satt ennå, men det blir trolig før jul.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen