Luftig satsing i Horten

Løytnant Dons Kafe og Pianobar er Hortens nyeste tilskudd i utelivsbransjen. Det nye utestedet åpner i de gamle lokalene til Sko-Karlsen.
Redaksjonen
22 Oktober 2009 - 16:04

Hans Fleischer Dons, løytnanten som med flyet Start fløy fra Borre til Fredrikstad, var første nordmann til å føre et fly. Nå får han et utested oppkalt etter seg. Med Løytnant Dons Kafe og Pianobar ønsker nemlig eierne Jan Frogner og Steinar Engemoen å servere mer enn bare drikke. Det skriver www.gjengangeren.no.

- Vi ønsker å vise lokalhistorien og synliggjøre historien fra flyfabrikken så godt vi kan, sier Jan Frogner til avisen.

På veggene i Løytnant Dons Kafe og Pianobar vil det henge lokalhistoriske bilde. Tapeten skal være selvlagd med gamle svart/hvitt-bilder fra Møringa.

Serveringsstedet vil operere som kafé på dagtid og utested på kveldstid, og skal være et hyggelig sted for de litt mer voksne.

- Det blir på ingen måte et diskotek. Det skal være et litt rolig sted der det går an å prate, og målgruppa er godt voksne som ikke ønsker å gå på et diskotek, sier Frogner til avisen.
Håpet er derfor god stemning rundt pianoet. På veggen vil det henge gitarer som spillelystne kan ta ned for å klimpre på, og i andre etasje er det planer om lokale utstillinger. På parkeringsplassen utenfor er det planer om uteservering.

- Vi vil lage et hyggelig sted ved hjelp av enkle midler, sier Frogner.
Løytnant Dons Kafe og Pianobar vil dermed bli det andre nye serveringsstedet som åpner i år. Horten har vist seg som et vanskelig sted å drive utested, men Frogner frykter ikke at markedsgrunnlaget kan bli få lite med enda et utested.

Åpningsdato er ikke satt ennå, men det blir trolig før jul.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her